DL: Chef Boštjan Rakar
18.3.2024 | 13:00
Na fotografiji je 47-letni chef in sommelier Boštjan Rakar, ki je iz družinske podeželske gostilne z ženo Tatjano ustvaril vrhunsko restavracijo, kljub temu pa obdržal bistvo dolenjskega podeželja. Prefinjeno domačnost so na krožnikih Gostilne Rakar ponujali že njegovi starši, ki so v Gorenjih Ponikvah pred 30 leti zgradili gostilno in kasneje še mini hotel. Osnovne sestavine jedi so vedno dolenjske, vinska karta pa velja za eno najboljših pri nas. Chef Boštjan je zelo ponosen na članstvo v kulinaričnem združenju JRE (Jeunes Restaurateurs d’Europe), vsakič znova se razveseli visokih ocen kulinaričnih kritikov in seveda zadovoljnih gostov.
Pravi, da so z ženo in s tremi otroki skoraj popolna družina, ki živi za gostinstvo. »Potrebovali bi samo še osmi dan v tednu in vse bi bilo super,« pravi Boštjan, ki v svojem delu neizmerno uživa in na različnih kulinaričnih akademijah znanje prenaša tudi na mlajše generacije.
Članek je bil objavljen v januarski tiskani številki Dolenjskega lista
Foto: Robert Kokol/Foto Asja
Na novi lokaciji zabrnele kamere šova...
FranciD: Že nešteto let enak šov, prepir,...
Potepuški psi tudi po Ragovem in Jakčevi;...
Jožko: "Doog chaser" napravico (cca 15€), je...
DL: Kdaj ukinjen dvosmerni promet na...
miha: Tole je pa čudovita ideja. Kar...
Kolona črnih mravelj lahko poskrbi za...
Jožko: Malo "plavega cukra" v okrogli...
Umrl je harmonikar Jože Avbar
Petercurk: Iskreno sožalje družini. Z Jožetom...
Ščukijada 2024 z rekordno ščuko
ned, 12.5.2024
Zbrali smo se prvič po 55 letih
sre, 15.5.2024
Recept: Čokoladne kocke brez peke
ned, 12.5.2024
DL: Portret tedna - Janez Selak
tor, 14.5.2024
DL: Agroservis - Upoštevali pripombe krajanov
sre, 15.5.2024