DL: Dolenjsko-posavska TV-naveza

19.3.2024 | 13:00

DL: Dolenjsko-posavska TV-naveza

Tik pred iztekom starega leta smo v novomeškem mestnem jedru ujeli dolenjsko-posavsko TV-navezo. Na fotografiji (od leve proti desni) je dopisniška ekipa, v kateri so Sebastijan Ajdišek, Petra Držaj, Enisa Brizani in Miloš Šantek.

Novomeško ekipo že kar dobro poznamo – to sta dolgoletna novinarka Petra Držaj, ki je v dolenjsko-belokranjskem dopisništvu TV Slovenija zakorakala v četrto desetletje, in prekaljeni snemalec Sebastijan Ajdišek, ki se je Petri pridružil pred tremi leti, ko se je upokojil Jože Hartman.

Korenite spremembe ekipe pa je doživelo posavsko dopisništvo s sedežem v Brežicah. Po upokojitvi novinarja TV Slovenija Gorana Rovana je njegovo delo prevzela Posavka Enisa Brizani, ki je pred tem delala na Radiu Slovenija, v ekipi pa se ji je pridružil še snemalec Miloš Šantek iz Celja, ki je zamenjal upokojenega Jožeta Grajžla.

Objavljena fotografija je nastala ob skupni čestitki slovenskih dopisnikov TV Slovenija, posneti na novomeškem Glavnem trgu, za dopisniško paradno in odlično gledano oddajo Slovenska kronika, ki je po novem končno spet daljša, na sporedu pa je od ponedeljka do petka v najbolj gledanem terminu TV Slovenija, to je po osrednjem televizijskem Dnevniku.

Članek je bil objavljen v januarski tiskani številki Dolenjskega lista

R. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava