Testenin po kuhanju nikoli ne spirajte!
19.3.2024 | 12:30
Veliko ljudi testenine po kuhanju splakne z vodo. Ste tudi vi med njimi? Nikar ne delajte tega, saj spiranje testenin močno poslabša njihov okus. Poleg tega voda odplakne škrob, ki sicer vpliva na to, da se na testenine bolje prime omaka. Če jih torej po kuhi splaknete z vodo, si delate medvedjo uslugo. Kuharji odsvetujejo tudi dodajanje olja v vodo, v kateri kuhate testenine. Slednje bodo po kuhi prevlečene z oljem, kar bo ponovno vplivalo na to, da se omaka ne bo oprijela površine.
Nekaj nasvetov za idealno kuhane testenine
- Uporabite dovolj velik lonec, da bodo lahko testenine v njem prosto plavale.
- Pomembno je tudi, da dodate dovolj vode. Ravnajte se po razmerju 1:10, za 100 g testenin torej potrebujemo 1 liter vode.
- Vodo posolite, ko bo že zavrela.
Slednje vpliva na moč vrenja in ohranitev škroba na testeninah.
- Zgolj ščepec soli bo premalo.
Na pol kilograma testenin dodajte žličko in pol soli.
- Pazite, da bo voda zmerno vrela.
- Med kuhanjem testenine večkrat premešajte, da se ne bodo zlepile skupaj in ostale trde.
- Testenin nikar ne kuhajte predolgo.
Če so lepljive, to pomeni, da so preveč kuhane.
Naj vas vodi misel, da morajo biti čvrste, a žvečljive.
V. M.
Foto: Freepik
Na novi lokaciji zabrnele kamere šova...
FranciD: Že nešteto let enak šov, prepir,...
Potepuški psi tudi po Ragovem in Jakčevi;...
Jožko: "Doog chaser" napravico (cca 15€), je...
DL: Kdaj ukinjen dvosmerni promet na...
miha: Tole je pa čudovita ideja. Kar...
Kolona črnih mravelj lahko poskrbi za...
Jožko: Malo "plavega cukra" v okrogli...
Umrl je harmonikar Jože Avbar
Petercurk: Iskreno sožalje družini. Z Jožetom...
Ščukijada 2024 z rekordno ščuko
ned, 12.5.2024
Zbrali smo se prvič po 55 letih
sre, 15.5.2024
Recept: Čokoladne kocke brez peke
ned, 12.5.2024
DL: Agroservis - Upoštevali pripombe krajanov
sre, 15.5.2024
DL: Portret tedna - Janez Selak
tor, 14.5.2024