Klepet z vsestransko Alenko Kesar

28.3.2024 | 10:00

Klepet z vsestransko Alenko Kesar
Klepet z vsestransko Alenko Kesar

V ponedeljek, 25. marca, na materinski dan in dan evropskih avtorjev smo v Pišecah gostili pisateljico in nekdanjo novinarko oddaje Vizita na POP TV. V pogovoru, ki ga je vodila učiteljica likovnega pouka Tanja Plevnik, tudi sicer oseba s pisateljsko žilico, smo izvedeli marsikaj zanimivega o Alenki.

Osnovno šolo je obiskovala v Krškem, gimnazijo v Brežicah, nato pa je sledil študij novinarstva v Ljubljani. Že v 5. razredu je v spisu zapisala, da bo novinarka. In res je bila, zelo uspešno je 17 let vodila Vizito na POP TV. Povedala nam je, da je poklica novinarja najlepši na svetu, a tudi zahteven in stresen. Prvo knjigo je izdala leta 2008, napisala pa je že 3 knjige. Pravi, da ima v glavi idej za 100 knjig, le na papir jih je treba spraviti. Povedala je, da zelo grdo piše, še prebrati za sabo ne zna dobro, zato piše kar na računalnik.

Povedala nam je veliko zanimivega iz svojega življenja. Izvedeli smo, da je mamica dveh hčera, s katerima ima lep odnos, prav tako čudovitega pa je imela tudi s svojo pokojno mamo Valerijo. Ob koncu pogovora smo se ji zahvalili za druženje z nami in ji čestitali ob materinskem dnevu. Ker se je med nami odlično počutila, pravi, da bo še prišla. Mi je bomo veseli. Alenka, hvala lepa! Pridno piši še naprej!

Ema, Zoja, Izabela in Ina, novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava