DL: Anja in Katja za miss Slovenije

29.3.2024 | 11:50

Anja Novoselc

Anja Novoselc

Katja Omerzel

Katja Omerzel

Za nami je uradna predstavitev letošnjih kandidatk za izbor miss Slovenije za miss sveta. Med enaindvajsetimi kandidatkami sta tudi dve iz naše regije. To sta Anja Novoselc iz Kapel v občini Brežice in Katja Omerzel iz Krškega.

Temnolasa Anja je 20-letno dekle, ki obožuje svojega yorkshirskega terierčka Dofija. Je zelo družabna in srčna, največ na svetu ji pomeni družina. Ima mlajšega bratca in starejšo sestro, s katerima se zelo dobro razume. Ker jo veseli delo z ljudmi in je zelo komunikativna, dela v gostinstvu in je vedno dobre volje.

23-letna Katja, absolventka sanitarnega inženirstva Univerze v Ljubljani, je 15 let trenirala odbojko, lani pa odbojkarske copate postavila v kot, a je športno še vedno zelo aktivna. Obožuje pilates, naravo in se zelo rada sprehaja po gozdu ali hodi v hribe, veliko pa tudi bere in piše. Lani je napisala svojo prvo knjigo, za katero upa, da bo letos prišla med bralce.

Projekt miss Slovenije že nekaj let ni več zgolj lepotno tekmovanje, zato si Anja in Katja želita, bi na različnih dogodkih pridobili veliko poznanstev, predvsem pa znanja in izkušenj, kar jima bo pomagalo pri premagovanju ovir in oblikovanju lastne osebnosti. Polfinalistke na poti do finala čakajo številni družbeno odgovorni dogodki, ko bodo lahko dokazale svoje morda še neodkrite talente.

Polfinale bo 11. maja v Loški dolini, gostitelj prireditve pa bo Hostel Ars Viva v Podcerkvi.

Članek je bil objavljen v februarski tiskani številki Dolenjskega lista

R. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava