Za člani BK Pišece pester badmintonski teden

16.4.2024 | 08:20

Za člani BK Pišece pester badmintonski teden
Za člani BK Pišece pester badmintonski teden

Prejšnji teden je v nemškem Kolnu potekal veliki mednarodni turnir U-15, na katerem je nastopilo kar 155 igralcev iz 18. držav. Slovenijo sta zastopala Mihael Škof Vrabec in državni prvak Tim Bregar iz BK Mengeš. Mihael je od odigranih sedmih tekmah štiri zmagal, kar je zadostovalo za 17. mesto v kategoriji posameznikov in dvojic.

Jan Hotko je tisti vikend nastopil v Ljubljani na BZS turnirju do 13 let in osvojil dvakrat 5. mesto - tako med posamezniki kot v igri mešanih dvojic.

Člani sicer brez prvokategornikov so v soboto, 13.4.2024, nastopili na Mirni, kjer je potekal super dan za slovensko ligo. Žal je članska ekipa obe tekmi izgubila 1:4. Najprej proti ekipi Konexa in nato še proti domačinim z Mirne. Tako se bo ekipa pomenila v soboto, 26.5.2024, v tekmi za play out iz 2. SBL proti ekipi BK Medvode 2 in člani verjamejo v obstanek v drugi ligi.

Ostali člani so nastopili na turnirju v Opatiji, kjer je potekal 6. krog ADA badminton lige. Toni Hotko je slavil v igri posameznikov A in v igri mešanih dvojic A skupaj s Mašo Doler (BK Mladost Lendava). Solidno sta nastopili še Maša Bizjan in Patricija Geč, ki sta v igri posameznic C osvojili peto mesto. Marko Bizjan, Bojan Hotko in Matej Ogorevc so kljub odličnih igrah osvojili slabša mesta.

V soboto pa sta dva kadeta nastopila tudi na zagrebškem turnirju za otroke, in sicer Erika Petelinc, ki je osvojila deseto mesto, in Oliver Petelinc, ki je osvojil enajsto mesto.

V nedeljo sta Laura Mataln Gerjevič in Mihael Škof Vrabec obiskala reprezentančni dnevni zbor kot pripravo za veliki mednarodni turnir v Italiji, točneje v Bolzanu, kamor potujeta konec aprila.

Za konec lahko povemo še veselo novico, da bo letošnji otroški mednarodni tabor v Pišecah od 1.7.24 do 6.7.2024 potekal pod sloganom "medgeneracijsko sodelovanje mladih", kar je za naš klub zelo pomembno, saj si želimo, da bi mladi, ki sedaj redno trenirajo, tudi ostali v klubu bodisi kot trenerji ali kot kakšni koordinatorji.

To je 10-dnevno pestro dogajanje.

BK Pišece

Galerija

_zzzPisece (1)
_zzzPisece (10)
_zzzPisece (11)
_zzzPisece (12)
_zzzPisece (13)
_zzzPisece (14)
_zzzPisece (15)
_zzzPisece (2)
_zzzPisece (3)
_zzzPisece (4)
_zzzPisece (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava