1. Vampijada na Dolenjskem - ali jih obožuješ ali pa sovražiš

16.4.2024 | 14:00

1. Vampijada na Dolenjskem - ali jih obožuješ ali pa sovražiš
1. Vampijada na Dolenjskem - ali jih obožuješ ali pa sovražiš

V soboto se je v čudovitem sončnem popoldnevu pri Amigo baru na Malem Slatniku odvijala 1. Vampijada na Dolenjskem. Kdo je boljši kuharski mojster v pripravi te gurmanske specialitete, se je pomerilo 7 ekip. Vampi so posebnež v kulinariki, zato velja - ali jih obožuješ ali pa sovražiš. Srednje poti ni! Veliko jih je, ki jih obožujejo, kar je pokazal tudi obisk.

V prijetnem vzdušju so v treh urah skuhali vrhunske vampe v omaki. Vsi so bili odlični, vsaka ekipa pa je uporabila svoj recept, svoje začimbe in svojo skrivno sestavino. Tako smo dobili tudi sedem okusov. Vsi enaki, a vsi različni. Komisija je imela težko delo. Najboljše ocenjene vampe je skuhala ekipa pod vodstvom Leopolda Miheliča iz Mirne Peči. Organizatorji so poskrbeli za praktične nagrade za vse kuharje, kajti vsi so bili zmagovalci!

Vsi tekmovalni vampi so bili na brezplačno degustacijo vsem obiskovalcem. Prišlo je kar nekaj ljubiteljev te specialitete od blizu in daleč. Kdor pa je zamudil, naj si vtisne v spomin, kajti za naslednje leto organizatorji obljubljajo, da 2. Vampijada bo!

Tekst: Peter K.
Slike: Danijel Radkovič in prijatelji

Galerija

_zvampijada (0)
_zvampijada (1)
_zvampijada (10)
_zvampijada (11)
_zvampijada (12)
_zvampijada (13)
_zvampijada (14)
_zvampijada (15)
_zvampijada (2)
_zvampijada (29)
_zvampijada (3)
_zvampijada (4)
_zvampijada (49)
_zvampijada (5)
_zvampijada (6)
_zvampijada (7)
_zvampijada (8)
_zvampijada (9)
_zvampijada (93)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava