Povabilo k sodelovanju v projektu Znamenite Posavke in Posavci

19.4.2024 | 09:20

Povabilo k sodelovanju v projektu Znamenite Posavke in Posavci
Povabilo k sodelovanju v projektu Znamenite Posavke in Posavci
Povabilo k sodelovanju v projektu Znamenite Posavke in Posavci

Spoštovani, v Posavskem muzeju Brežice s podporo Občine Krško, soustanoviteljice muzeja, ter skladno s projektom Banova domačija, izvajamo projekt Znamenite Posavke in Posavci, ki vključuje igranje in predstavljanje pomembnih zgodovinskih likov Posavja v interpretaciji ljubiteljskih igralk in igralcev Skupina, ki je vrsto let delovala pod okriljem JSKD OI Krško, od leta 2024 deluje pod okriljem Posavskega muzeja Brežice, dodani so novi liki in oživljanje načinov življenja v preteklosti po principu LARP (igranje vlog v živo v realnem okolju).

Hvala vsem, ki že sodelujete, k sodelovanju pa vabimo tudi nove sooblikovalce projekta, vse tiste, ki ste pripravljeni z veliko mero entuziazma na raznovrstne načine predstavljati naše slavne prednike.

Za nami je že nekaj sodelovanj na dogodkih v letu 2024:

-          nedelja, 11. februar 2024, dogodek Žive slike v Muzeju mesta Zagreba, Hrvaška; sodelovali so Josipina Hočevar (Klavdija Mirt), Ana Maksimila Valvasor (Sonja Levičar), prižigalec luči Leopold Alba (Davor Lipej), učiteljica Ana Schmidinger Romih (Karmen Lipej Tramšek) in puntar (Boštjan Kolar).

-          četrtek, 14. marec 2024, Novinarska konferenca ob zaključku projekta Banova domačija – okusimo dediščino, otroci Literarne sekcije KUD Oton Župančič Artiče so pod mentorstvom Jane Kovačič in Mateje Jankovič Čurič v oblačilih z začetka 20. stoletja odigrali kratke prizore iz življenja na domačiji;

-          sobota, 6. april 2024, obeležitev 200. obletnice rojstva Josipine Hočevar v sodelovanju z Mestno občino Krško in Kulturnim domom Krško: enoto Mestnim muzejem Krško, sodelovali sta starejša Josipina Hočevar (Klavdija Mirt), mlajša Josipina Hočevar (Ivanka Černelič Jurečič).

Pred nami so že potrjeni dogodki in prireditve, in sicer:

-          sreda, 5. junij, odkritje doprsnega obeležja dr. Janezu Mencingerju v starem mestnem jedru Krškega v parku;

-          sobota, 8. junij, Piknik v parku, staro mestno jedro Krško;

-          sobota 15. junij, Poletna muzejska noč, Posavski muzej Brežice.

Vse zainteresirane za sodelovanje v projektu vabimo, da nam čimprej pišete na e-naslov: bostjan.kolar@pmb.si ali pokličete na številko 051 627 415. Vabimo pa vas tudi na skupni sestanek, ki bo v soboto, 11. maja 2024, ob 10. uri v Posavskem muzeju Brežice. Za vse informacije je na voljo Boštjan Kolar, koordinator projekta v PMB (prej navedeni kontakti).

Veselimo se sodelovanja in skupnih doživetij.

Boštjan Kolar, kustos pedagog, koordinator
Alenka Černelič Krošelj, direktorica

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava