Dan Zemlje v Kozjanskem parku

29.4.2024 | 09:00

1. nagrada Miran Orožim (najboljši odrasli avtor)

1. nagrada Miran Orožim (najboljši odrasli avtor)

1. nagrada Mihael Škof Vrabec (najboljši otroški avtor)

1. nagrada Mihael Škof Vrabec (najboljši otroški avtor)

V ponedeljek, 22. 4 2024, smo v Kozjanskem parku pripravili prireditev ob praznovanju Dneva Zemlje. Praznovanju smo se priključili že leta 1998 in od takrat vsako leto temu dnevu posvetimo posebno pozornost.

Že marca pozovemo osnovne šole k sodelovanju pri literarnem natečaju, letošnja tema natečaja so bile Dvoživke. Sodelovalo je 41 učencev, vsi njihovi prispevki so zbrani v zborniku, ki smo ga predstavili na prireditvi. Vse sodelujoče učence smo v petek, 26. aprila 2024, peljali na nagradno ekskurzijo v biosferno območje Mura.

Na prireditvi smo otvorili tudi razstavo Fotografski Ex – tempore Kozjansko jabolko 2023 in podelili priznanja najboljšim avtorjem.

V kategoriji otroških avtorjev do 15 let je prvo nagrado in priznanje za najboljšega avtorja prejel Mihael Škof Vrabec, drugo nagrado je prejel Lan Narat, tretjo pa Urban Mirt.

V kategoriji odraslih avtorjev je prvo nagrado in priznanje za najboljšega avtorja prejel Miran Orožim, drugo nagrado Gregor Podvinski, tretjo nagrado pa sta prejela Matej Kramžer in Sonja Kostevc.

Prireditve se je udeležil tudi Gašper Hrastelj, generalni sekretar Slovenske nacionalne komisije za UNESCO in nam ob tej priložnosti podelil dolgo pričakovano potrdilo o sprejetju biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje v Svetovno mrežo biosfernih območij leta 2010 v Parizu.

Prireditev na gradu Podsreda so z odličnim glasbenim nastopom popestrile učenke iz OŠ Koprivnica, Zarja, Ajda in Ana pod mentorstvom učiteljice Kaje Preskar.

Mojca Kunst, Kozjanski park

Galerija

_1 nagrada Miran Orozim (najboljsi odrasli avtor)
_Mihael Skof Vrabec 1 nagrada NAJBOLJSI OTROSKI AVTOR
_nastop ucenk OS Koprivnica
_park
_prejem potrdila od sekretarja Unesca
_Razstava fotografij na gradu Podsreda

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava