Člani Jadralnega kluba Novo mesto na regatah Beneteau First SE Challenge in 20. Brioni Cup

7.5.2024 | 11:00

Člani Jadralnega kluba Novo mesto na regatah Beneteau First SE Challenge in 20. Brioni Cup

19. in 20. aprila se je ekipa JKNM v sestavi Simon Sikošek in Marjan Štangelj udeležila BENETEAU First SE Challenge 2024, kjer je 62 ekip iz 15 različnih držav (45x F18SE, 8x F24SE in 9x F27SE) resnično šla preko cone udobja.

Regata je ponudila eno najboljših tekmovalnih izkušenj - tesno in intenzivno jadranje v različnih pogojih in izjemno hitrega jadranja s sunki vetra nad 25 vozlov do zelo lahke nočne plovbe, osvetljene s skoraj popolno luno. Končni rezultat za ekipo JKNM - 8. mesto, čas plovbe 16 ur in 27 minut, največja dosežena hitrost 14,9 vozlov.

Sedaj pa zaslužen počitek in priprava barke na naslednjo regato - EUROSAF First 18 SE Evropsko prvenstvo 2024, ki bo potekalo od 29. maja do 2. junija na jezeru Chiemsee v Nemčiji

Kratko reportažo iz regate si lahko ogledate v videu (spodaj).

20. Brioni Cup I Moon Sailor

Ekipa Moon sailorja - Hanse 458, s petimi člani Jadralnega kluba Novo mesto (Matjaž Bajc, Sašo Novakovič, Tomaž Zupančič, Marjan Prešeren, Helena Pavlin, Tina Česen) ter okrepljena s hrvaškim jadralcem Robijem Radolom je dosegla izjemen uspeh na nedavni regati Brioni Cup. V kategoriji Cruising 1 so osvojili 1. mesto, obenem pa so se z odlično predstavo uvrstili na skupno 5. mesto med vsemi sodelujočimi.

Na regati, ki se je odvijala na poti, dolgi 20 navtičnih milj od Pule preko Fažane in okoli Brionov ter Jerolima nazaj v Fažano, je sodelovalo približno 50 bark. Kljub izzivom spreminjajočega se vetra, ki je variiral med 9 in 20 vozli burje, je ekipa Moon sailorja s svojim izjemnim jadranjem in odločnostjo dosegla izjemen rezultat.

Čestitamo ekipi Moon sailorja za izjemen dosežek in jim želimo še mnogo uspehov na prihodnjih regatah!

JK Novo mesto

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava