Po spletnem izboru med najboljšimi tudi Bazen Novo mesto

22.5.2024 | 12:25

_zbazen

_zbazen

Bazen in velodrom. Foto: Tomaž Grdin

Bazen in velodrom. Foto: Tomaž Grdin

Na arhitekturnem festivalu Odprte hiše Slovenije so podelili nagrade za najboljše projekte po spletnem izboru ljudstva in obiskovalcev, ki so si lahko ogledali več kot 70 arhitekturnih projektov. Med njimi sta bila na ogled tudi prenovljena stavba na Glavnem trgu 2 in Bazen Novo mesto, ki je slavil v kategoriji javni, družbeni in poslovni projekti.

Bazenski kompleks Češča vas, čigar arhitekturo, interier in krajinsko arhiekturo sta zastavili podjetij Enota in Krajinaris, stoji v prostoru, v katerem dominira obstoječi velodrom. Izkorišča topografske danosti terena in je umeščen karseda nizko, da ne predstavlja nove dominante v prostoru. Nevpadljiva pojavnost stavbe je dosežena z nizko lebdečo streho, pod katero okoliška krajina steče preko bazena. Streha je prekrita z deskami iz nezaščitenega lesa, ki se bo sčasoma postaral. Tako se bo stavba še bolj zlila z materialnostjo okoliških gozdov.

Med najboljšimi nagrajenimi projekti v kategoriji javni, družbeni in poslovni projekti sta bila še vodovodni stolp Brežice in nadkritje ostalin cerkve sv. Janeza Krstnika v Žički kartuziji in začasni lapidarij.

MO Novo mesto

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava