Kopun in slikarstvo - kulinarika, umetnost in razcvet

24.5.2024 | 10:00

V Gostilni in hotelu KUNST so pripravili teden umetnosti. Slikarji Jože Marinič Maksimiljan Sternad – Milč in Ivica Propadalo iz Hrvaške so si v Gostilni Kunst našli vsak svoj prostor za atelje in ustvarjali. Prav poseben gostilniški atelje pa je nastal v četrtek 16. maja, ko so ob slikanju in vinčkanju s Tinko Mesec Tomažin ustvarjali naključni obiskovalci in na delavnici Arty parti ustvarili razcvet.

Umetnik Ivica Propadalo s soprogo, Nejc in Tamara Kunst, umetnik Jože Marinič, Tjaša Kunst Kališnik in umetnik Maksimiljan Sternad Milč

Umetnik Ivica Propadalo s soprogo, Nejc in Tamara Kunst, umetnik Jože Marinič, Tjaša Kunst Kališnik in umetnik Maksimiljan Sternad Milč

Gostilna Kunst je postala slikarski delovni atelje, ki je odprt za vse goste. Slednji so med dnevnim obiskom spremljali, kako nastajajo dela dveh priznanih slovenskih; Jožeta Mariniča in Maksimiljana Sternada - Milča in hrvaškega umetnika Ivice Propadalo. Slednji je dogodku dodal mednarodno noto in poleg slikanja navduševal s slikarskimi zgodbami, ki so jih pisala njegova umetniška popotovanja po svetu.

Gostje gostilne so ob kulinaričnem razvajanju tako lahko spremljali nastajanje slik, z umetniki klepetali ter spoznavali načine in tehnike ustvarjanja. Nastala umetniška dela bodo pri Kunstu razstavljena in tudi naprodaj.

Arty party - slikanje, vino in druženje

Še več umetnosti pa je prinesla letošnja novost, delavnica Arty party, ki se je zgodila v četrtek. Pod mentorstvom Tinke Mesec Tomažin so ob vinski degustaciji in slikanju nastale čudovite slike na temo razcveta. Prav posebno doživetje je pravzaprav tip terapije ob slikarskem platnu, z namenom ljudem približati slikarsko umetnost s čopičem v eni in kozarcem vina v drugi roki. Vina, ki so spremljala umetniško ustvarjanje, pa so seveda bila izbrana iz Posavskega vinorodnega okoliša. Na krožnikih pa je v tem tednu kraljeval kopun, ki je izpod rok kuharskih šefov in z umetniškim pridihov razvajal še tako zahtevne brbončice.

Kunsti o Kunstu (umetnosti)

»Art teden privabi številne goste. Sploh pa smo veseli, ko vidimo, kako dogodek iz leta v leto pritegne vedno večje zanimanje. Gostje so tako tudi letos z umetniki veliko pogovarjali, jih opazovali pri delu in kar nekaj umetniških del pa se že spogleduje z novim lastnikom. Vsekakor pa so vsaka svojega lastnika dobile ustvarjene slike na delavnici Arty party, ki je bila res izjemna in navdušujoča,« je povedala Tjaša Kunst Kališnik.

Del Gostilne Kunst je postal slikarski atelje.

Del Gostilne Kunst je postal slikarski atelje.

Nejc Kunst, direktor Gostilne in hotela Kunst pa dodaja: »Tematski dnevi in dogodki, ki se skozi leto odvijajo pri nas pa niso naključno izbrani. S slednjimi želimo izpostaviti naše lokalno okolje ter pisati kulinarične zgodbe s pečatom. In čeprav se teden umetnosti pri nas šele zaključuje, že snujemo nekaj novega, z željo, da bo obisk naše gostilne in hotela vedno novo in nepozabno kulinarično doživetje.

T. K. K.
Fotograf: Sebastian Kohl

Galerija

_zzzKunst (1)
_zzzKunst (2)
_zzzKunst (3)
_zzzKunst (4)
_zzzKunst (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava