Nataša in Dino Bešter, ljubeč par: Skupaj že skoraj 50 let!

24.5.2024 | 11:30

 Nataša in Dino Bešter, ljubeč par: Skupaj že skoraj 50 let!
 Nataša in Dino Bešter, ljubeč par: Skupaj že skoraj 50 let!
 Nataša in Dino Bešter, ljubeč par: Skupaj že skoraj 50 let!
 Nataša in Dino Bešter, ljubeč par: Skupaj že skoraj 50 let!
 Nataša in Dino Bešter, ljubeč par: Skupaj že skoraj 50 let!

Nataša in Dino Bešter sta znan slovenski par, ki že 38 let skupaj ustvarjata oddaje o živalih in zdravju. Oba sta zaljubljena v svoja dva psička, v naravo, in seveda drug v drugega, kljub temu, da 24 ur na dan preživita skupaj. Odkar je Nataša upokojena, delata oddajo Štiri tačke & ZA zdravje enkrat mesečno, vidite jo lahko na TV Veseljak Golica vsak prvi ponedeljek v mesecu ob 18.00 in ponovitev vsak prvi četrtek v mesecu, prav tako ob 18.00. Natašo pa smo zaslišali, ali je v njunem odnosu z Dinom res vse tako rožnato, kot prebiramo na družbenih omrežjih. Skupaj sta že skoraj 50 let.

Nataša, vaši zapisi so vedno polni dobre volje, hvalite vašega moža Dina, vašo hčer Ano, vaša vnuka ... vseeno vas lepo prosim, če mi poveste - se vseeno kdaj skregata z Dinom?

Na mojem Facebook profilu največkrat objavim kakšne fotografije naših dveh psičk, bernke Hane in yorkice Loti, ki sta tudi maskoti oddaje Štiri tačke. Fotografij obeh vnukov, Davida in Dana imam ogromno, ampak, sem obljubila Ani, da jih ne bom prav velikokrat objavljala na Facebooku, včasih se pa vseeno ne morem zadržat. Velikokrat poslikam tudi najin vrt, ki ga moji sledilci res obožujejo in se veselijo skupaj z mano. Tudi moji družini pomeni vrt veliko veselja in hvaležnosti, da imamo možnost pridelovati svojo ekološko zelenjavo in sadje. To nas res bogati, tudi zato, ker sama zelo rada kuham, moji trije pomočniki pa so mož in oba vnuka, ki se tudi rada učita novih kuharskih veščin. Ana je kar zelo zaposlena, tako da se sproti usklajujemo, kdaj pride. Smo pa še vedno zelo povezani in se imamo radi. Zato z veseljem omenim mojo družino, ki mi veliko pomeni tudi zato, ker sama tega od svoje mame nikoli nisem imela. Res mi družina pomeni vse na svetu in včasih tudi na Facebooku priznam, da imam najboljšega moža na svetu. Zato ga večkrat pohvalim, tako kot čutim in kot v resnici je. On pa nima svojega profila, tako, da velikokrat sploh ne ve, da kaj napišem tudi o njem. Z Dinom se je tudi zelo težko skregat, ker je umirjen, srčen, potrpežljiv, dobrohoten in vedno najde kaj dobrega in lepega. Jaz sem bolj temperamentna, zato včasih kaj »popenim« in potečnarim, pa me zna pomiriti in potem največkrat s smehom rešiva situacijo. 

Kljub temu, da ste uradno že penzionistka, še vedno delate. Televizijske oddaje. Kako, zakaj, niste nič utrujeni, naveličani vsega?

Eno leto sem že uradno v penziji. Šla sem takoj, ko sem dopolnila 40 let delovne dobe. Ker imam še dovolj moči in energije in oddaje rada delam, sva se skupaj z Dinom odločila, da bova še nekaj časa ostala v medijih. On ima firmo, jaz pa pomagam honorarno. Je pa res, da zdaj narediva samo eno oddajo mesečno - združeno Štiri tačke& ZA zdravje. V najboljših letih smo delali štiri ali pet oddaj mesečno, nekaj let skupaj z Ano in Taijijem tudi Avanturo, s katero je bilo ogromno dela. Ampak, sem vse zmogla. Tudi vsako oddajo posebej sem sama potržila, kar je najbrž najtežje delo pri vsem ostalim. Zdaj pa bolj počasi. Da ostane dovolj časa tudi za najin prosti čas in najine hobije.


Veliko se sprehajate v naravi, z vašima kužkoma. Od kod ta ljubezen do narave in do živali?

Ja, če so kužki del družine, postanejo sprehodi z njimi način življenja. Imamo srečo, da od naše hiše pelje pot na travnik in naprej v gozd. Tudi Loški grad in hribčki okoli njega so čisto blizu nas, tako, da gremo velikokrat iskat mir, sonce in čist zrak prav tja gor, na veselje obeh psičk, naju in velikokrat tudi obeh vnukov, ki rada gresta z nami. Za ljubezen do kužkov me je navdušil oče. Da sem se zaljubila v Dina, pred skoraj 50 leti, pa je botroval tudi njegov čut do živali in narave. Tako, da sva hitro ugotovila, da imava poleg rokometa, še veliko skupnega. Nikoli ne bi mogla živeti s človekom, ki ne mara živali. V tem duhu sva vzgajala tudi Ano in to prenašamo naprej tudi na oba vnuka. V hribe pa vsi radi hodimo, tako, da nam je tudi to skupno veselje in užitek.

Oddaja Štiri tačke & ZA zdravje je premierno in ekskluzivno objavljena vsak prvi ponedeljek mesecu na TV Veseljak Golica. Junijsko si lahko ogledate v ponedeljek, 3. junija ob 18:00, ponovitev pa v četrtek, 6. junija, prav tako ob 18:00.

Pride s temi sprehodi tudi lepa, vitka postava ali počnete še kaj?

He, he, res so mi še vedno prav tudi oblačila izpred petnajstih let, priznam. Veliko smo v gibanju, veliko vrtnarimo in zadnje mesece tudi rada pleševa. To je kar dober trening, enkrat tedensko uro in pol in potem vadiva še doma. Sva kar pridna učenca. K vitki postavi pa poleg gibanja veliko pripomore tudi zdrava, ekološka hrana, ki jo v večini pridelava sama na domačem vrtu.

Kaj se potem znajde na vajinih krožnikih?

Ja, lahko rečem, da sva kar skoraj samooskrbna. Vrtnariva že več kot 40 let in tudi to je način življenja. Ni lepšega, kot jutro začeti z obhodom domačega vrta in nabrati zelenjavo in sadje za sočenje soka, polnega vitaminov in mineralov. Nobena kapsula se ne more primerjati s tem sokom. Poleg zelenjave imava tudi velik zeliščni vrt in domače sadje. Obožujemo maline, borovnice, češnje, pa tudi breskve , kaki, hruške, kivi in asimino imamo na vrtu. Vsak domač sadež ima veliko boljši okus kot kupljen. Domačo solato pa pri nas jemo vse leto, saj imamo tudi dokaj velik rastlinjak, v katerem vzgajamo paradižnik, paprike, jajčevce in lubenice, v hladnejših mesecih pa solato, ki zdrži do februarja. Ja, čez zimo pa pridejo na vrsto shranki, ki jih narediva poleti - vse zelenjavne omake, paradižnikove omake, sataraš, polnjene paprike. Tako, da dela in veselja z domačo hrano pri nas nikoli ne zmanjka.

Z možem sta skupaj 24 ur na dan, že celo vrsto let. Skupaj delata, ustvarjata, skupaj kuhata, skupaj se ukvarjata z vnuki, sprehajata psa. Se nikoli ne naveličata drug drugega?

Jaaa, res je kar malce hecno vse skupaj, ampak, nama je najlepše, da lahko skupaj vse to delava. 3. maja sva praznovala 44 letnico poroke in sva ugotavljala, da sva skupaj že skoraj 50 let in da nama je najlepše zadnjih 38 let, ko tudi delava skupaj. Skupaj sva torej že skoraj vse najino življenje. In ne - ne naveličava se biti skupaj, ravno nasprotno - vsako leto bolj se zavedava in sva hvaležna, da sva se našla in se imava rada. Zanimivo je, da ko si toliko časa skupaj, ti postanejo všeč iste stvari, kot tvojemu  dragemu. In zdaj, po tolikih letih ljubezni se res razumeva že brez besed in točno veva, kaj kdo misli in želi. Zato se večkrat hecava, da sva si drug drugega rezervirala tudi za naslednje življenje.

Kaj pa vseeno kdaj počnete sami, brez moža? Kakšno minutko na dan?

Seveda najdem čas tudi za kakšen kofetek s prijateljicami. Ko gre Dino z vnukoma in našima dvema psičkama na kakšen dolg sprehod, včasih ostanem na vrtu in v miru berem. Nimam pa kakšnih posebnih želja, da bi hodila po trgovinah in nakupih, res mi je čas preveč dragocen in ga zato veliko rajši izkoristim za najino dvojino. 

Vpisala sta se celo v plesni tečaj. Čigava je bila ideja in kako vama gre?

Ja, res je. V plesni tečaj sva hodila že pred 44 leti, potem pa ne več. Oba rada pleševa in v času kovida sva velikokrat zaplesala kar v najini hiši. Takrat sem predlagala, da greva v tečaj in se naučiva še kaj novega. Odločila sva se kar za plesno šolo, ki je par minut stran od najinega doma. Super se imamo, luštna skupinica smo in uživamo vsak torek zvečer, ko plešemo. Zadnjič nama je učitelj Matevž pripravil presenečenje ob 44. letnici poroke in sva zaplesala solo angleški valček, bilo je res čustveno in lepo. Super nama gre in bova absolutno nadaljevala, da bova na najini zlati poroki, čez 6 let lahko super zaplesala najin ples.

Z oddajo Štiri tačke & ZA zdravje nas razveseljujeta na TV Veseljak Golica. Oddajo poznamo, a vseeno ... koliko let jo že ustvarjata, kaj z njo sporočata?

Zadnje leto sva združila naše tačke in skrb za zdravje, tako, da v oddaji res vsak najde nekaj za sebe in svoji družino. Oddaja Štiri tačke & ZA zdravje je sestavljena iz različnih prispevkov, tako, da se mnogim gledalcem zdi prekratka, čeprav je dolga 40 minut. Pravijo, da prehitro mine. Ampak, to je dobra povratna informacija, če bi rekli, da so najine oddaje dolgočasne, bi bilo pa vprašljivo. Vesela in počaščena sva, da imava res veliko zvestih gledalcev, eni so z nama že od samega začetka. Torej, skoraj 30 let!! Poskrbiva za to, da so prispevki različni - tako svetovalni, kot informativni, izobraževalni, pa tudi zabavni. Res za vsakega nekaj. Včasih rabiš za snemanje in montažo ves dan, da gledalci vidijo 4 minutni prispevek, ampak, se splača.

A. S.
Foto: osebni arhiv družine Bešter

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava