TUF - Taborniški Ultimate Frizbi

27.5.2024 | 11:20

Rod gorjanskih tabornikov iz Novega mesta je v sodelovanju z Družbo Slovenski državni gozdovi (SiDG) letos že drugič organiziral vseslovensko taborniško tekmovanje TUF – Taborniški Ultimate Frizbi. Tekmovanje je potekalo med 18. in 19. majem na športnem igrišču Stadion v Vavti vasi pri Novem mestu. Gre za atraktivni ekipni šport, katerega priljubljenost vedno bolj narašča tudi med taborniki.

TUF - Taborniški Ultimate Frizbi

Dogodka se je udeležilo šest ekip iz celotne Slovenije, obiskali pa so nas tudi predstavniki okoliških dijaških in študentkih organizacij. Glavni del tekmovanja je potekal v soboto, v nedeljo pa so poleteli finalni frizbiji. Po napornih in borbenih igrah smo večer zapečatili kot se za tabornike spodobi – s kitaro ob ognju. Naslov prvakov pa gre že drugo leto zapored v roke nepremagljivim tabornikom iz Medvod, ki so nekaj tekem, brez težav, odigrali kar v natikačih.

Vsi prisotni so s svojo sproščenostjo, športnim duhom in željo po druženju poskrbeli za super vzdušje, napete tekme in nasmehe na obrazu. Za nami je več kot uspešen vikend športa, zabave, spoznavanja ljudi in tkanja novih prijateljstev, vse to pa brezdvomno v taborniškem duhu in to tam, kjer smo najbolj domači – v naravi.

Iskreno se zahvaljujemo vsem organizatorjem, podpornikom in udeležencem, ki ste nam to izkušnjo omogočili in zagotovili, da nam TUF zopet ostaja v lepem spominu. Mi že komaj čakamo naslednje leto, ko zopet poprimemo za frizbije in skupaj naredimo TUF še boljši!

TUF - Taborniški Ultimate Frizbi

Alja Dravinec in Bor Zirkelbach, Rod gorjanskih tabornikov

Galerija

_zzTUF (1)
_zzTUF (10)
_zzTUF (2)
_zzTUF (3)
_zzTUF (4)
_zzTUF (5)
_zzTUF (6)
_zzTUF (7)
_zzTUF (8)
_zzTUF (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava