Hrana v novi preobleki: Kam s pečenko?
1.10.2024 | 12:30
Pri nedeljskem kosilu so si domači in gostje obilno postregli z zelenjavnimi prilogami, mesa so pa pojedli zelo malo. Ostalo mi je kar nekaj večjih kosov. Pogrevanje telečje pečenke naslednji dan ali kadarkoli je nezdravo, pa tudi okusna ni, kaj naj torej naredim?
Teletina v omaki
Poskusimo s približkom italijanske jedi, ki se sicer naredi iz kuhane teletine (vitello tonnato).
Pečenko narežemo z ostrim nožem na tanke rezine in jo prelijemo z omako, ki jo naredimo iz večje konzerve tunine, pol žlice kaper, treh kuhanih rumenjakov, žličke gorčice in pol lončka kisle smetane. Vse našteto zmeljemo v mešalniku, rahlo solimo in popramo ter prelijemo prek mesa. Pustimo pol ure v hladilniku, da se okusi prepojijo, v hladilniku lahko hranimo jed nekaj dni.
Pašteta
V mešalnik damo na kocke zrezano pečenko (pol kilograma recimo), 2 mladi čebulici, 3 kisle kumarice, 3 žlice zmehčanega masla, 3 žlice pikantne majoneze, kanček soli in poper. Zmeljemo do gladkega, damo v hladilnik za kakšno uro in ponudimo z opečenim kruhom in vloženo zelenjavo.
Sonja Grizila
Župan Črnomlja na srečanju o 3. razvojni...
Ivan Janez: Ponižno prosi, namesto da bi udaril...
DL: Danijeli Martinović za rojstni dan...
ivolon: E, to pa je udarna novica.
DL: Podrt zvonik in mrtva tišina - kakšen...
Jožko: V Franciji pravkar gori že trinajsta...
Manj ko jem, bolj se redim
Jožko: Preveč razmišlate o hrani... to bo...
Pismo bralca: Gospod minister, vem da vas...
FranciD: Romi? Romi živijo v Prekmurju,...
Katerih gob raje ne zamrzujte?
ned, 6.10.2024
Kako lahko jabolčni kis vpliva na vaše zdravje?
tor, 8.10.2024
Damjan Fink - Kralj svoje kuhinje v Irči vasi
sre, 9.10.2024
DL: Pri Berti se vedno dobro je
ned, 6.10.2024
DL: Nace Junkar jih je presenetil in zapel v kapelici
tor, 8.10.2024