Hrana v novi preobleki: Kam s pečenko?

1.10.2024 | 12:30

Pri nedeljskem kosilu so si domači in gostje obilno postregli z zelenjavnimi prilogami, mesa so pa pojedli zelo malo. Ostalo mi je kar nekaj večjih kosov. Pogrevanje telečje pečenke naslednji dan ali kadarkoli je nezdravo, pa tudi okusna ni, kaj naj torej naredim?

Pašteta (Foto: Shutterstock)

Pašteta (Foto: Shutterstock)

Teletina v omaki (Foto: Shutterstock)

Teletina v omaki (Foto: Shutterstock)

Teletina v omaki

Poskusimo s približkom italijanske jedi, ki se sicer naredi iz kuhane teletine (vitello tonnato).

Pečenko narežemo z ostrim nožem na tanke rezine in jo prelijemo z omako, ki jo naredimo iz večje konzerve tunine, pol žlice kaper, treh kuhanih rumenjakov, žličke gorčice in pol lončka kisle smetane. Vse našteto zmeljemo v mešalniku, rahlo solimo in popramo  ter prelijemo prek mesa. Pustimo pol ure v hladilniku, da se okusi prepojijo, v hladilniku lahko hranimo jed nekaj dni. 

Pašteta

V mešalnik damo na kocke zrezano pečenko (pol kilograma recimo), 2 mladi čebulici, 3 kisle kumarice, 3 žlice zmehčanega masla, 3 žlice pikantne majoneze, kanček soli in poper. Zmeljemo do gladkega, damo v hladilnik za kakšno uro in ponudimo z opečenim kruhom in vloženo zelenjavo.

Sonja Grizila

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava