Ajda Mlakar v novi kuharski oddaji Kralj svoje kuhinje
4.10.2024 | 11:30
Preplet osebnih zgodb kuharskih mojstrov, njihovih zaposlenih in domačih ... Odlična voditeljica Ajda Mlakar je dobila svojo kuharsko oddajo na Veseljaku in Aktualu, oddajo z naslovom Kralj svoje kuhinje. Vsak ponedeljek ob 20.00 se bo povabila v eno od slovenskih gostiln in vam skupaj s kuharskimi mojstri pomagala, da boste tudi doma lahko pripravili zanimive, a ne preveč zahtevne krožnike, in navdušili svoje goste. Ajdo Mlakar poznamo kot voditeljico Židanega popoldneva na Veseljaku in kot vedno nasmejano vremenarko na Planet TV. Njen živahni temperament bo v kuharski oddaji vsekakor prišel do izraza. Zanimalo nas je, kako se je počutila na snemanjih nove oddaje in česa se bomo v njih naučili.
Ajda, nekaj oddaj Kralj svoje kuhinje ste zagotovo že posneli! Uživate v njih?
S snemanjem oddaj smo začeli že v poletnih mesecih tako, da se sedaj z ekipo že dobro poznamo. Pravzaprav smo postali zelo dobra "klapa", kar upam, da bodo gledalci občutili tudi ob gledanju oddaj. Snemanja so sicer precej naporna, ker trajajo skoraj ves dan, ampak v dobri družbi nobeno delo ni pretežko. Sem pa nadvse hvaležna, da me obdajajo zelo profesionalni kadri, ki vedo, kako se stvarem streže. Hvala še enkrat vsem in vsakemu posebej.
Ste se naučili kaj novega, posebnega? Kakšno novo jed?
Vsaka oddaja je priložnost za pridobivanje znanja in novih izkušenj. Ne samo kulinaričnih, ampak tudi takšnih, čisto človeških. Zgodbe določenih kuharskih mojstrov so me zelo ganile. V oddaji se namreč prepletajo tudi osebne zgodbe skritih gostov in kuharskih chefov. Prav tako so snemanja odlična priložnost za spoznavanje naše čudovite Slovenije, saj smo se res potrudili, da smo zajeli različne konce naše države.
Je prijetno sodelovati s kuharskimi mojstri?
Moje izkušnje s kuharskimi mojstri so res lepe. Lahko rečem, da prav zaradi oddaje Kralj svoje kuhinje še bolj spoštujem in cenim njihovo delo, ki je pravzaprav način življenja. Ljudje bodo lahko, med našo prvo sezono, spoznali tudi, koliko odrekanja je včasih potrebnega za to, da lahko restavracija deluje. Kuharski mojstri in mojstrice pa so zame pravzaprav umetniki, ki namesto platna in barve, uporabljajo krožnike in hrano.
Vam tudi doma uspevajo dobre jedi?
Najraje kuham, ko imam čas. Takrat se lotim tudi kakšne kompleksnejše jedi in pri tem nadvse uživam. Vsakodnevno kuhanje mi žal vedno ne uspe zaradi časovne stiske in številnih obveznosti, zato pa sem še toliko bolj hvaležna za mojo drago mami in njene predpripravljeni jedi, ki jih imam vedno na zalogi v skrinji.
Kdo pa po oddaji poje kuharske mojstrovine?
(Smeh) Kot boste lahko videli v oddaji, jaz te jedi pojem že kar med samim snemanjem, saj na koncu kuhanja sledi tudi serviranje. Kuharske mojstrovine pa vedno preizkusi tudi znan Slovenec oz. Slovenka, ki sta tako ali drugače povezana z restavracijo, kjer kuhamo.
Komu priporočate ogled oddaj Kralj svoje kuhinje?
Želim si, da bi oddaja ljudem prirasla k srcu, predvsem zaradi srčnosti in iskrenosti, ki jo celotna snemalna ekipa vlaga v naše delo. Čeprav je tematika na prvo žogo povezana predvsem s kulinariko, je oddaja Kralj svoje kuhinje veliko več, kot samo priprava odličnega krožnika. Spoznali boste različne tipe gostiln in restavracij; takšne, ki se ponašajo z dolgo tradicijo in značilnimi jedmi za njihovo okolje, kot tudi takšne, ki so bolj usmerjene k modernejšim kulinaričnim trendom. Zanimiv je preplet osebnih zgodb kuharskih mojstrov, njihovih zaposlenih in domačih, ki se prav tako pojavijo v oddaji. Piko na i pa vedno dodajo tudi skriti gostje.
Česa se bodo iz oddaj naučili gledalci?
Kljub temu, da jedi pripravljajo uveljavljeni kuharski chefi, je koncept oddaje zastavljen tako, da jed ni prezahtevna za pripravo doma. Vedno imamo 5 ključnih sestavin, ki so dostopne v trgovini in upam, da bomo ljudi spodbudili, da tudi sami doma večkrat poprimejo za kuhalnico. Veliko bo govora o lokalnih sestavinah, ekološko pridelani hrani in kuhanju po principu "zero waste" oz. kuhanju s čim manj odpadki.
Oddajo Kralj svoje kuhinje si boste lahko prvič ogledali v ponedeljek, 7. oktobra ob 20.00, tako na Aktualu kot Veseljaku, ponovitev pa v soboto ob 20.00 na Aktualu, v nedeljo ob 20.00 pa na Veseljaku.
A. S.
Foto: Simon Pelko
Grozljivka na Kmetiji? Marjana do kosti...
FranciD: Le kdo še to gleda...
DL: Romi v JV Sloveniji - ''Ko sem videla,...
tapravpodgurc: ga. Elzana....... za priklop vode,...
Ansambel Andreja Bajuka praznoval 25 let
pureber: Iskrene čestitke za doseženo pot.
Nova katrca. Električna
FranciD: Kaj pa največji domet v kilometrih?
Počastitev spomina na pogumne ženske naše...
darko: andersen se skrije
Gašper Rifelj ljubi 9 let starejšo
tor, 5.11.2024
Vse, kar morate vedeti o sajenju česna
tor, 5.11.2024
DL: Bregarjevi ponosni na Petra
čet, 7.11.2024
DL: Moja ginekologinja 2024 Veronika Testen
pon, 4.11.2024
''Zdravnik z zlatimi rokami''
sre, 6.11.2024