Recept na preizkušnji: korenčkova torta s čokolado

29.11.2024 | 11:30

Hitro narejena (sploh če imate pomočnika za ribanje) sladica, ki jo z užitkom zmažejo tudi izraziti neljubitelji zelenjave (spet: sploh če jim zamolčite glavno sestavino). Različic je veliko, takole jo pripravljamo pri nas.

 Recept na preizkušnji: korenčkova torta s čokolado

Sestavine

340 g na fino naribanega korenja
120 ml olja
125 g sladkorja
od 3 do 4 jajca (odvisno od velikosti)
žlička vaniljeve paste ali semena enega vaniljevega stroka
260 g moke (nazadnje smo uporabili kostanjevo in je bilo perfektno)
žlica pecilnega praška
nič ne bo narobe, če vam pade v testo še malček cimeta in pomarančne lupinice

za preliv:

150 g čokolade
3 žlice masla

Priprava

1. Penasto umešamo jajca in sladkor, dodamo vaniljevo pasto, olje, začimbe, pa nariban korenček in nazadnje na rahlo vmešamo še presejano moko s pecilnim praškom.

2. Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah pribl. 40 minut.

3. Za preliv nad vodno kopeljo stopimo maslo in čokolado ter s tem premažemo ohlajeno torto.


NAMIG

Za piko na i serviramo s stepeno sladko smetano.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 47, 19. november 2024.

Irena Kristan Bradač

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava