Plesi od Händla do danes

20.4.2011 | 00:10

Plesi od Händla do danes

Simfonični orkester Glasbene šole Krško, pod vodstvom profesorja Draga Gradiška, je letošnjo sezono zaključili v soboto, 16. aprila, s premiernim koncertom Plesi od Händla do danes.

Kot uvod v večer smo zaigrali Händlovo Glasbo za kraljevi ognjemet (priredba Drago Gradišek). Sledil je Montijev Čardaš s solistko Jernejo Vakselj na violini, Bacchanale iz opere Samson in Dalila (C. Saint-Saëns), Magnanijeva Stran iz albuma, kjer se je kot solistka predstavila Urška Strojin na klarinetu, Trepak iz baletne suite Hrestač (P.I. Čajkovski), venček skladb domačega aranžerja Petra Ureka – Slovenska plesna glasba (Besede, Pogum, Cela ulica nori, Ker te ljubim) ter Adamičeve Melodije bratov Avsenik.

Z največ entuziazma pa smo se lotili Šostakovičeve Jazz suite št. 2, v priredbi Draga Gradiška. Delo je sestavljeno iz osmih stavkov, ki vsi izhajajo iz različnih avtorjevih del, igra pa se lahko poljubno število stavkov v poljubnem vrstnem redu. Izvedli smo Koračnico, Lirični valček, Ples 1, Valček št.2, znan tudi iz filma Široko zaprte oči, in Finale. Navdušili smo publiko in sami sebi dokazali, da lahko segamo tudi po zahtevnejših delih. Program je prijetno in tudi poučno povezovala Maša Žveglič.

Letošnja sezona je bila za naš orkester še posebej uspešna. Izvedli smo kar nekaj uspešnih koncertov, pridobili smo status društva v javnem interesu, naš dirigent pa je v začetku tega meseca prejel Gerbičevo nagrado. Najbolj pa nas veseli, da smo ljudem uspeli približati simfonično glasbo, kar dokazujeta množičen obisk naših prireditev in tudi zanimanje med mladimi za igranje v tem sestavu. Vsega tega pa ne bi bilo brez naših »norih« idej, marljivega dela in podpore, tako moralne kot finančne. Hvala dirigentu, predsednici, strokovnem in upravnem odboru, zvesti publiki ter vsem našim sponzorjem, še posebej Občini Krško, HESS, d.o.o. in GEN energiji, d.o.o.!

Simfonični orkester Glasbene šole Krško

Galerija

simkk-001
simkk-002
simkk-003
simkk-004
simkk-005
simkk-006
simkk-007
simkk-008
simkk-009
simkk-010
simkk-011
simkk-012
simkk-013
simkk-014
Plesi od Händla do danes

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

20.4.2011Oceni smart 

odlična glasba, le dvorana je bila veliko prevelika glede na število poslušalcev

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava