Rok Žlindra v Kanadi - tudi tam poslušajo Radio Veseljak

1.11.2011 | 09:45

Ansambel Roka Žlindre v oddaji Na zdravje (foto: ans-zlindra.com)

Ansambel Roka Žlindre v oddaji Na zdravje (foto: ans-zlindra.com)

Zahodna stran prelepe Kanade je za skoraj en mesec postala dom ansambla Roka Žlindre. Slovenska priseljenska društva so namreč organizirala koncertno turnejo. Tako so člani ansambla 26. septembra 2011 odleteli čez lužo. Potovanje, ki je trajalo kar 26 ur, so začeli v Benetkah, nato so v Amsterdamu prestopili na letalo za Kanado ter leteli 9 ur. Rok Žlindra: ''Pri srcu nam je bilo zelo toplo, saj so se ljudje odlično zabavali ob poslušanju našega ansambla, prav tako smo skupaj peli naše avtorske skladbe. Nekateri so celo povedali, da vsak dan preko interneta spremljajo radio Veseljak in so veseli , da se predvaja slovenska glasba, tako narodnozabavno kot tudi zabavna.''

Ko so se člani ansambla Roka Žlindre vrnili domov, pa so jih že čakali novi podvigi, namreč nastopili so v oddaji ''Na zdravje'' in predstavili čisto novo vižo z naslovom Spomin na očeta. Ansambel je okrepil tudi peti član, basist Tadej Osvald.

Najnovejša skladba je, kot vse do sedaj, delo Roka Žlindre, besedilo pa je napisala Romana Cafuta, ki jo poznamo tudi kot pevko priznanega ansambla Braneta Klavžarja. Skladba govori o zimskem času, ko dekle gleda skozi okno in se spominja lepih trenutkov s svojim očetom, tako kot se lahko vsak izmed nas spominja svojih najbližjih. Skladba je malce drugačna vendar še vedno v pravem narodnozabavnem stilu.

Prisluhnete ji lahko v tonski priponki:

A. M.

Zvočni zapisi

Ansambel Roka Žlindre: Spomin na očeta

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava