Slavnostna akademija FOŠ

14.12.2011 | 09:00

Slavnostna akademija FOŠ
Slavnostna akademija FOŠ

6. decembra 2011 je Fakulteta za organizacijske študije v Novem metu ob 19. uri v Trdinovi dvorani Kulturnega centra Janeza Trdine priredila Slavnostno akademijo FOŠ. Z dogodkom so javno obeležili svojo umeščenost v akademskem prostoru, hkrati pa so tudi praznovali svoj »tretji rojstni dan«, saj je bila fakulteta ustanovljena decembra 2008.

Prireditev se je začela z uvodno pesmijo Gaudeamus, ki jo je slavnostno zapel Mešani pevski zbor Pomlad, ki je prisotne skozi celotno prireditev vodil s čudovito izvedbo koncerta. Nagovoru dekana, izr. prof. Boris Bukovca, ki je na kratko povzel razvoj fakultete in njeno delovanje v prvih treh letih, je sledil nagovor slavnostnega govornika, predsednika Slovenske akademije znanosti in umetnosti, akademika prof. dr. Jožeta Trontlja, ki je poglobljeno spregovoril o etiki in uporabi znanja. Prisotne pa je pozdravil tudi župan Mestne občine Novo mesto, g. Alojzij Muhič, ki je z veseljem pozdravil 3. obletnico delovanja fakultete. Poudaril je, da je MONM že do sedaj z veseljem sodelovala s fakulteto in bo tudi v prihodnje podpirala tovrstni razvoj visokega šolstva v regiji.

Dogodek je zaznamovala tudi slavnostna podelitev certifikata kakovosti po standardu ISO 9001, ki ga je dekanu FOŠ slavnostno predal direktor področja certificiranje certifikacijske hiše Bureau Veritas, g. Borut Mlakar.

Zaključku uradnega dela prireditve je sledilo druženje ob okusni kulinarični ponudbi, kamor je povabljene goste (dekane fakultet v regiji, strateške partnerje, člane akademskega zbora in študente FOŠ) povabila povezovalka programa, ga. Irena Potočar Papež. Večer se je  zaključil ob torti s tremi svečkami, ki jih je upihnila študentka, ki se je kot prva vpisala na Fakulteto za organizacijske študije v Novem mestu.

Fakulteta za organizacijske študije

Galerija

001
002
003
004
005
006
007
008
009
011 (1)
012
10

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava