Badmintonski klub Mirna že petič najboljši klub v nemškem Friedrichshafnu

25.5.2012 | 07:45

Foto: arhiv; I. V.

Foto: arhiv; I. V.

Od 18. do 20.5.2012 je potekal že tradicionalni 45. Bodensee Jugendturnier v Friedrichshafnu. Na turnirju, ki že vrsto let slovi kot eden večjih mladinskih badmintonskih turnirjev, je sodelovalo 531 športnikov in športnic iz 138 klubov iz desetih držav: Nemčije, Avstrije, Švice, Italije, Hrvaške, Češke, Madžarske, Slovaške, Francije in Slovenije.

Mladi igralci BK Mirna, ki so na tekmovanje odpotovali v devetnajst članski odpravi, se v konkurenci do 11, 13, 15, 17 in 19 let lahko pohvalijo z dvema prvima mestoma, dvema drugima in dvema tretjima mestoma, kar je zadoščalo za skupno prvo mesto med klubi.

Tako je Anej Cizelj osvojil 3. mesto med posamezniki in 2. mesto v dvojicah skupaj z Jakom Ivančičem (BK Medvode) v kategoriji do 11 let; Urban Herman je osvojil 2. mesto med dvojicami skupaj z Andražem Krapežem (BK Bit) v kategoriji do 15 let; Lia Šalehar s soigralko Réko Madarász (Madžarska) prvo mesto v dvojicah do 13 let, prav tako je bil v dvojicah prvi Mitja Šemrov s soigralcem Simonom Rebhandlom (Avstrija) do 19 let.

Vsem dobitnikom medalj in ostalim, ki so se borili za klub iskrene čestitke!

Roman Herman
sekretar BK Mirna

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava