Sandi Ravbar navdušil z mojstrsko izvedbo

21.6.2012 | 09:35

Sandi Ravbar navdušil z mojstrsko izvedbo

Sandi Ravbar, ki ga vsi poznamo kot izvrstnega virtuoza na harmoniki, je v četrtek, 14.6.2012, v cerkvi svetega Primoža in Felicijana v Gorenje Karteljevem ter v ponedeljek, 18.6., v dvorani glasbene šole Marjana Kozine pripravil koncert, na katerem je s klavirsko harmoniko pokazal mojstrovino, katero je moč le redko slišati. Pred številno publiko je zaigral skladbe iz različnih stilnih obdobij - od baročno-klasicističnih pa vse do modernističnih del, katere pa veljajo za najzahtevnejšo koncertno harmonikarsko literaturo. Občinstvo je bilo nad nastopom Sandija Ravbarja navdušeno in ga je nagradilo s stoječim aplavzom.

Sandi se z glasbo ukvarja že od svojega četrtega leta, ko je dobil svojo prvo harmoniko. Sprva je igral na diatonično harmoniko, pri sedmih letih pa se je na pobudo svojih staršev vpisal v nižjo Glasbeno šolo Marjana Kozine, kjer je pri ga. Ivanki Benkovič obiskoval pouk klavirske harmonike. Nižjo glasbeno šolo je obiskoval 8 let, nato pa se je vpisal na Srednjo glasbeno in baletno šolo v Ljubljani, kjer je leta 2010 pri prof. Ernö Sebastianu zaključil srednje strokovno izobraževanje. Sedaj redno študira klavirsko harmoniko na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri doc. Primožu Parovelu. V letu 2013 bo Sandi Ravbar eden prvih virtuozov na klavirski harmoniki, ki bodo diplomirali na Akademiji za glasbo v Ljubljani, smer klavirska harmonika. Sandi Ravbar se je tudi dodatno izobraževal na mojstrskih seminarjih pri internacionalno uveljavljenih profesorjih. Redno nastopa kot solist ali komorni glasbenik na koncertih po Sloveniji in tujini.

Poleg študija je Sandi zelo dejaven tudi na pedagoškem področju. Posveča se učenju klavirske harmonike, diatonične harmonike in klaviatur/sintesajzerja.

Napisal je tudi veliko avtorskih sklad za različne skupine in njihove sestave, poleg tega pa tudi priredbe ljudskih skladb, s katerimi so njegovi učenci in učenke na tekmovanjih dosegli najvišja mesta.

R. S.

Galerija

koncert 1
koncert2
koncert3
koncert4
koncert5
koncert6
koncert7
koncert8
koncert9

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava