''Potuj z menoj'' na OŠ Dragotina Ketteja

6.7.2012 | 10:20

''Potuj z menoj'' na OŠ Dragotina Ketteja
''Potuj z menoj'' na OŠ Dragotina Ketteja

V letošnjem šolskem letu je na OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto potekal projekt z naslovom POTUJ Z MENOJ. Vanj so bili vključeni skoraj vsi učenci, ki jih je blizu sto, in učitelji šole. V okviru projekta je skozi vse leto potekalo kar nekaj različnih dejavnosti.

Najprej smo po literarni predlogi avtorice, naše učiteljice Hede Rus Kastelic izdali slikanico MRAVLJIČNA DEŽELA. Ilustrirali so jo učenci posebnega programa. Predstavili smo jo v februarju 2012 na šolski prireditvi POKAŽI, KAJ ZNAŠ.

V marcu 2012 je potekal likovni natečaj na temo Mravljična dežela. Udeležilo se ga je 46 učencev in 10 mentorjev z 86 likovnimi deli. Na ogled smo jih postavili konec aprila ob dnevu odprtih vrat.

Prav tako smo na dnevu odprtih vrat v šolski telovadnici premierno uprizorili muzikal z naslovom POTUJ Z MENOJ. Je avtorsko delo učiteljev naše šole. V njem je sodelovalo večina učencev in učiteljev. Z njim smo vse gledalce izredno navdušili, zato smo ga konec junija ponovili kar dvakrat, za učence šol s prilagojenim programom in rednih osnovnih šol ter za otroke okoliških vrtcev. Tako si ga je ogledalo preko štiristo gledalcev.

Konec maja smo izdali še dve knjigi z naslovom POTUJ Z MENOJ. Tekst je delo naše učiteljice Hede Rus Kastelic. Prvo krasi kar 15 ilustracij naših učencev, ki so bile izbrane na likovnem natečaju, drugo pa je ilustrirala slikarka Jožica Medle. Obe knjigi smo predstavili 13. junija skupaj s ponovitvijo muzikala in tako uspešno zaključili projekt.

Letošnje šolsko leto si bomo torej zapomnili predvsem po zelo uspešno izpeljanem projektu »Potuj z menoj«, po množici obiskovalcev, ki so zapuščali našo šolo polni navdušenja in nepozabnih vtisov. Ne samo, da smo drugim pokazali, česa vse smo sposobni, tudi drug drugega smo spoznali na drugačen način. Koliko talentov in skritih potencialov skriva naša šola, kaj lahko vse ustvarimo, če se ta pozitivna energija poveže! V naslednjem šolskem letu se bomo potrudili in nadaljevali s tako uspešnim delom.

Učenci in učitelji OŠ Dragotina Ketteja

Galerija

122
mail
potuj z menoj 3
potuj z menoj 4
potuj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava