Podpredsednik Evropske badmintonske zveze navdušen nad Mirno

21.7.2012 | 08:30

Podpredsednik Evropske badmintonske zveze navdušen nad Mirno
Podpredsednik Evropske badmintonske zveze navdušen nad Mirno

Podpredsednik Evropske badmintonske zveze, Portugalec João Matos, je včeraj dopoldne obiskal Mirno – z županom Dušanom Skerbišem si je ogledal tovarno Dana, športno dvorano in grad, kjer ga je sprejel tudi dr. Marko Marin, ki grad obnavlja že od leta 1962.

João Matos je sicer tudi eden vodilnih mož portugalskega olimpijskega komiteja in viden član mednarodnega olimpijskega komiteja. V Sloveniji je že bil, povod za tokratni obisk pa je Evropska poletna šola badmintona za mlade, ki se bo danes zaključila na Otočcu. Hkrati pa je obiskal tudi kraj, iz katerega še danes prihajajo najboljši slovenski badmintonisti.

„Mirno poznam že dolgo po turnirjih, ki jih pripravljate, in po tem, da ste eden od krajev, ki ima najboljše rezultate v badmintonu iz Slovenije. Za ne tako veliko občino, je zavidljivo, koliko dobrih igralcev prihaja od tu in kako dolgo ste z badmintonom povezani na Mirni. Ena od najpomembnejših stvari, ki sem jih videl, je dvorana pri šoli, ki je visoka in ima senčila, tako da se vidi, da je v osnovi namenjena badmintonu. Če imaš dobro dvorano in potem otroci začnejo igrati in jo uporablja tudi klub, potem lahko dobiš res dobre igralce,“ je vtise strnil gost iz Portugalske, podpredsednik Evropske badmintonske zveze João Matos. (pripeta tonska izjava Joãoa Matosa v angleškem jeziku)

„Lahko rečem, da smo mu pokazali vse tisto, kar lahko Mirna pokaže ob takem obisku: ogled Dane, ogled mirnskega gradu, ogled športne dvorane, kjer so se odvijala evropska mladinska tekmovanja in tudi člansko tekmovanje v badmintonu. Sam je poudaril, da prepoznajo (na Portugalskem, op. p.) tudi Mirno po mirnskih igralcih, ki so igrali z njihovimi vrstniki v evropskih tekmovanjih, “ je o obisku povedal župan Občine Mirna Dušan Skerbiš (pripeta tonska izjava Dušana Skerbiša)

Na Evropski poletni šoli badmintona za mlade, ki jo že od minule sobote gosti Otočec, sicer svoje mojstrstvo obvladovanja perjanice nadgrajujejo mladi mirnski igralci Žan Laznik, Sebastjan Miklič in Urban Herman, kot trenerja pa se izobražujeta Tadej Jezernik in Matevž Bajuk.

LAPEGO Petra Krnc

Zvočni zapisi

Joao Matos o obisku Mirne (v angleščini)

Dušan Skerbiš o obisku Matosa

Galerija

J Matos na gradu (1)
J Matos na gradu (2)
J Matos na gradu (3)
J Matos na gradu (4)
J Matos na gradu

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava