S predstavo Potuj z menoj od Ptuja do CD v Ljubljani

11.4.2013 | 08:45

S predstavo Potuj z menoj od Ptuja do CD v Ljubljani
S predstavo Potuj z menoj od Ptuja do CD v Ljubljani

Učenci in zaposleni na OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto, ki izobražuje otroke s posebnimi potrebami, smo pripravili izredno zanimivo glasbeno-gledališko predstavo POTUJ Z MENOJ. Predstava je v celoti delo naših učiteljev, od zgodbe do avtorske glasbe. V njej nastopa večina učencev in učiteljev naše šole. Zgodba govori o mravljici Mili, ki se odpravi na potovanje. Na svoji poti sreča otroke z različnimi težavami in jih povabi v Mravljično deželo, kjer vsak dela to, kar zna, kjer si pomagamo in pri drugih ne iščemo samo napak.

V torek, 9. aprila 2013, smo z mravljico Milo odpotovali na Ptuj. Čeprav je bilo zjutraj vreme zares aprilsko, nas je na Ptuju pričakalo pravo pomladno sonce. Glede na naše razpoloženje na poti drugega tudi ni bilo pričakovati.

Predstavo POTUJ Z MENOJ smo odigrali v kulturni dvorani gimnazije Ptuj. To je bila že naša trinajsta predstava, zato o kakšni tremi ni bilo niti kančka sledu. Bila je pa nekaj posebnega tudi zato, ker je naš učitelj Marko Feguš povabil k sodelovanju vrhunsko glasbeno zasedbo, ki je s svojo interpretacijo pesmic in plesov navdušila tako nas kot gledalce.

Po končani predstavi nas je na šolskem igrišču pričakalo neverjetno presenečenje – čisto pravi bernski planšarski psi. Čeprav so to velike živali, so tako prijazno gledali in mahali z repi, da se jih prav nihče od nas ni niti za trenutek ustrašil. Najprej nam je lastnica enega izmed psov povedala nekaj zanimivosti o tej vrsti psov, nato pa smo jih lahko pobožali, vodili na povodcu, se z njimi fotografirali, nekatere pa so psi celo malo peljali v posebnih lesenih vozičkih. Doživetje, da ga ni para!

Kar težko smo se poslovili od njih, vendar smo postali že malo lačni. Odšli smo v restavracijo Perutnine Ptuj, kjer smo pojedli izvrstno kosilo.

Polni lepih vtisov smo se vrnili domov. Preživeli smo dan, ki ga ne bomo kar tako pozabili.

V maju nas čakata še dva nastopa. Ponovno bomo nastopili v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu in, kot kaže, nam bo uspelo zaključiti našo turnejo v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Vida Marolt, OŠ Dragotin Kette

Galerija

p-11
p-12
p-13
p-13a
p-13b
p-14
p-15
p-16
p-17

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava