Gostovanje v Trubarjevem domu upokojencev - Iz skrinje naših dedov in babic

5.6.2013 | 08:40

Dom Loka

Dom Loka

V petek, 31. maja, se je v Trubarjevem domu upokojencev v Loki pri Zidanem mostu predstavilo tudi KŠTD Blaž Jurko in po obrazih stanovalcev sodeč, tako rekoč gostovalo med domačini.

Da so sodelovanje, sobivanje in medgeneracijsko druženje še kako pomembni, so s povabilom k gostovanju dokazali tudi člani Folklorne skupine Blaž Jurko, ki so se predstavili z nizom plesov, medse pa povabili še Fante z Razborja in nepogrešljive Ljudske pevke z Razborja.

Bilo je prijetno, predvsem pa doživeto popoldne, ki je srca stanovalcev Trubarjevega doma v Loki napolnilo s prijetnimi spomini na mlada leta.

Folklorna skupina Blaž Jurko Razbor je ob tem dogodku premierno predstavila zloženko Od fotografije do kostuma, ki je bila pripravljena v okviru dogodkov pod skupnim imenom Iz skrinje naših dedov in babic. Zloženka vsebuje stare fotografije posameznikov v oblekah, značilnih za sevniško območje okoli leta 1900 in s tem predstavlja prvo raziskavo oblačilne kulture tega območja, ki je bila ob tej priložnosti na poljuden način prikazana tudi širši publiki.

Z željo, da se ponovno snidemo, smo člani KŠTD Blaž Jurko zaključi naše gostovanje s prijetnim pomenkom z osebjem doma, domačim folklornikom pa zaželeli srečno pri organizaciji takšnih in podobnih dogodkov tudi v prihodnje.

Za KŠTD Blaž Jurko Razbor

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava