Plesalci PD Imani zaplesali v počitnice

20.6.2013 | 09:45

Plesalci PD Imani zaplesali v počitnice
Plesalci PD Imani zaplesali v počitnice
Plesalci PD Imani zaplesali v počitnice

Dosežen rezultat na državnem prvenstvu v MT plesih, ki je potekalo v mesecu maju v Novem mestu, je naši veliki formaciji iz skupine hip hop odrasli pod vodstvom trenerke Katje Terglav in solo članici Anji Baškovč pod vodstvom trenerke Jerneje Rožman omogočil uvrstitev na evropsko prvenstvo v hip hopu, ki je potekalo od 13.6. do 16.6. v Amsterdamu. Na evropsko prvenstvo smo odšli polni pozitivne energije. Velika formacija člani 2 (mame) je dosegla 8. mesto kar je zelo lep uspeh, izkazala pa se je tudi Anja, ki je med 110. plesalci dosegla 67. mesto. Oba uspeha sta lepa popotnica za naslednje plesno leto.

Medtem, ko smo tekmovali v Evropi, pa smo hkrati doma pripravili plesno predstavo Šola-šala, v kateri so v petek, 14. 6. v Prosvetnem domu Brežice, zaplesale v koreografiji plesalk in Sare Levičar plesalke Sodobnega plesa 6+7 in zaključno produkcijo z naslovom v Soju luči, ki je potekala v soboto, 15. 6., prav tako v Prosvetnem domu Brežice. Na produkciji so se predstavile skupine iz sekcije sodobni ples: Sodobni ples 2+3, Sodobni ples 4+5, Sodobni ples 6+7, plesalke sekcije Ka'Bavidas Pelera, iz sekcije hip hop: Hip hop 1, 2, 3, 4, 5, 7 in odrasli, plesalci sekcije Alter Ego, plesalke sekcije Celestina, tekmovalni skupini: hip hop mala skupina in hip hop duo ter gostujoči plesalci 4. razreda za sodobni ples GŠ Krško. Plesalci so zaplesali v koreografijah Rosane Horvat, Sare Levičar, Hedvike Lopatič, Špele Premelč, Jerneje Rožman, Urše Rupnik, Katje Terglav in Tjaše Žveglič.

Plesalci skupin Sodobni ples 2+3, Ka'Bavidas Pelera, Sodobni ples 6+7 in Alter Ego so se uvrstili in konec meseca maja predstavili na regijski reviji plesnih skupin Dolenjske, Bele krajine in Posavja . Avtorice miniatur so bile Sara Levičar, Špela Premelč in Jerneja Rožman.

Skupina Ka'Bavidas Pelera je bila, s točko DEL:CELOTA v koreografiji Špele Premelč, povabljena na 24. srečanje hrvaških plesnih skupin, ki je potekalo v začetku meseca junija v Karlovcu na Hrvaškem.

Izbrani plesalki na polfinalnem izboru OPUS-a 1, Zala Rostohar in Ula Oštir, iz skupine Sodobni ples 4+5, pa sta se s svojim skupinskim delom/duetom pod mentorstvom Urše Rupnik udeležili še finalnega 21. mednarodnega tekmovanja mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1, ki je potekalo 8. 6. v Celju. Prejeli sta zlato priznanje za ustvarjanje in sodelovanje.

Intenzivno smo zaplesali v počitnice, ker imamo pridne plesalce in pridne učiteljice.

Vsem iskreno čestitamo, želimo še veliko plesnih korakov in lepe počitnice!

Prilagamo nekaj fotografij.

Ksenija Herakovič, predsednica društva

Galerija

pd-imani-001
pd-imani-002
pd-imani-003
pd-imani-005
pd-imani-006
pd-imani-007
pd-imani-008
pd-imani-009
pd-imani-010
pd-imani-011
pd-imani-012
pd-imani-013
pd-imani-014
pd-imani-015
Plesalci PD Imani zaplesali v počitnice

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava