Svetli trenutki v kriznih časih: pomoč slepim in slabovidnim

3.7.2013 | 13:00

Svetli trenutki v kriznih časih: pomoč slepim in slabovidnim

V teh težkih kriznih časih, ko je prihodnost vse bolj negotova, se najdejo tudi svetli trenutki, ko naletiš na posluh in razumevanje. Tako sta za potrebe slepih in slabovidnih Lions klub iz Novega mesta in Šolski center Novo mesto, Srednja gradbena in lesarska šola, opremila bivalno enoto na sedežu Medobčinskega društva slepih in slabovidnih v Novem mestu.

Lions klub je kril stroške materiala. Glede na to, da Šolski center že leta sodeluje v podobnih humanitarnih projektih, so dijaki gradbeno lesarske šole, tretjih in četrtih letnikov programa lesarski tehnik, v sklopu predmeta projektiranje in pod vodstvom profesorja Delajkoviča opravili posnetek objekta ter na osnovi želja predsednika društva Janeza Kermca pripravili idejne rešitve ter izvedbeno dokumentacijo. Projektna proizvodnja je potekala v sklopu delavnic gradbeno lesarske šole pod vodstvom učiteljev praktičnega pouka Slavka Mirtiča in Slavka Barboriča. Pri tem so nastali izdelki kot so: kuhinja, postelja, regali, mize, klopi in omare. Vsi elementi pohištva se prilagodijo ambientalnim rešitvam potreb društva.

Tako je slepim in slabovidnim ponujena možnost, da koristijo začasno nastanitev v teh prostorih, če se znajdejo v socialni stiski, če se izobražujejo izven kraja, najdejo zaposlitev, pa nimajo še urejenega stanovanjskega vprašanja oziroma slepe in slabovidne osebe, ki se zaradi drugih vzrokov znajdejo v stiski.

Sredstva za nakup tehnične opreme v bivalni enoti pa so prispevali: Revoz d. d. iz Novega mesta, Komunala Novo mesto, Zavarovalnica Triglav Novo mesto ter Konfekcija Julija in Špica, oba iz Metlike.

Marjana Gazvoda

Galerija

lions-001
lions-002
lions-003

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava