Srednja gradbena in lesarska šola Novo mesto - naši poklici so perspektivni

16.2.2014 | 09:00

Srednja gradbena in lesarska šola Novo mesto - naši poklici so perspektivni
Srednja gradbena in lesarska šola Novo mesto - naši poklici so perspektivni
Srednja gradbena in lesarska šola Novo mesto - naši poklici so perspektivni

V letošnjem letu je informativni dan potekal 14. in 15. februarja. Predstavili smo deset programov. S področja gradbeništva smo predstavili naslednje programe srednjega poklicnega izobraževanja: zidar, tesar, polagalec keramičnih oblog – pečar in izvajalec suhomontažne gradnje, ter srednjega strokovnega izobraževanja gradbeni tehnik.

S področja lesarstva smo predstavili programe: obdelovalec lesa – nižje poklicno izobraževanje (NPI), mizar – srednje poklicno izobraževanje (SPI) in dva poklica programa srednjega izobraževanja: lesarski tehnik – srednje strokovno izobraževanje (SSI) in lesarski tehnik – poklicno tehniško izobraževanje (PTI).

V uvodnem delu je ravnateljica, mag. Biljana Bahat Vovk, na splošno predstavila izobraževanje za vse poklice, uspešnost naše šole na poklicni maturi, različnih šolskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih, šolske dejavnosti in utrip šole. Šolska svetovalna delavka Mirjam Žnidarčič pa je prisotne seznanila s sistemom štipendiranja in postopkom vpisa. Dijaki Srednje gradbene in lesarske šole so dogajanje popestrili z igrico z naslovom Informativni dan, za katero so besedilo napisali sami, zaigrali pa so tudi na harmonike in buzuki.

Učitelji strokovnih predmetov so podrobno predstavili posebnosti in prednosti posameznih poklicev. Vsi poklici, za katere izobražujemo, so perspektivni.

Popeljali smo jih tudi po razredih, delavnicah in razstavnih prostorih, kjer so si ogledali delo in izdelke dijakov.

Vabilu k udeležbi pri predstavitvi poklicev so se odzvali predstavniki gospodarstva g. Andrej Redek iz Mizarstva Redek, g. Franci Bukovec, lastnik podjetja Keragrad in predsednik odbora za šolstvo Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto, gospa Marija Mihelič iz podjetja ESOL Črnomelj in g. Roman Florjančič, podpredsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto, ki so predstavili potrebo po poklicih s področja gradbeništva in lesarstva, možnosti zaposlovanja in kadrovskega štipendiranja. V gradbenih delavnicah je sodeloval g. Denis Osmanović, ki se ukvarja s tiskanim betonom, kar je novost v gradbeništvu pri nas.

Vsi so poudarili potrebo gospodarstva po poklicih, za katere izobražujemo na Srednji gradbeni in lesarski šoli.

Zdenka Zorko, univ. dipl. inž. grad.,
koordinatorica informativnega dne

Galerija

r-info-001
r-info-002
r-info-003
r-info-004
r-info-005
r-info-006
r-info-007
r-info-008
r-info-009
r-info-010
r-info-011
r-info-012
r-info-013
r-info-014
r-info-015

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava