VIDEO: Nagrajeni film o Kandijskem mostu

2.6.2014 | 13:05

VIDEO: Nagrajeni film o Kandijskem mostu

Glavni akterji še enega uspešnega projekta Srednje gradbene in lesarske šole Novo mesto so dijaki zaključnega letnika gradbenega tehnika Žiga Bogovič, Tilen Lesjak in Maruša Gorše. Na pobudo mentoric prof. Nevenke Cesar in prof. Damjane Gruden so se dijaki udeležili filmskega natečaja z naslovom Vsaka hiša ima svojo zgodbo, ki ga je razpisal ljubljanski Muzej za arhitekturo in oblikovanje.

Video, ki ni smel trajati več kot 5 minut, je za dijake predstavljal čisto nov izziv. Prvič so se lotili česa podobnega. Nad rezultatom so zelo zadovoljni tako avtorji kot tudi profesorji, sošolci in ostali dijaki. Navdušeni nad njihovim trudom in izdelkom so bili tudi sami organizatorji natečaja. Prejeli so posebno nagrado režiserjev, ker je bil video premišljeno zrežiran, dobro oblikovan ter bogat s vsebino.

Raziskovali so zgodovino in zasnovo Kandijskega mostu čez reko Krko v Novem mestu. Fotografije in slike so poiskali v Dolenjskem muzeju, načrte sanacij na Zavodu za varstvo kulturne dediščine v Novem mestu, vsebino pa so prebirali v knjigah o Novem mestu.

Kandijski most poznamo kot železni most in spada pod redke in najstarejše konstrukcije pri nas. Razglašen je za kulturni spomenik lokalnega pomena.

Film si lahko ogledate na naslednji povezavi: http://www.sc-nm.si/sgls/novice/nagrada-za-film-kandijski-most

Maruša Gorše, G4A

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava