Evropski projekti Erasmus + Mladi v akciji v Mladinskem centru BIT

11.8.2014 | 11:40

Turški prostovoljec

Turški prostovoljec

Z obiska predstavnikov tujih organizacij

Z obiska predstavnikov tujih organizacij

Mladinski center BIT je bil v letu 2014 uspešen na evropskem razpisu za mednarodne projekte v sklopu novega programa Erasmus + Mladi v akciji, saj smo pridobili kar štiri evropske projekte, kar nas uvršča med najuspešnejše organizacije v Sloveniji. Tako bomo v času do februarja 2015 gostili tri mladinske izmenjave, tri portugalske prostovoljce v programu Evropske prostovoljske službe ter pripravljamo se še na prihod dveh turških prostovoljk.

Že v mesecu juliju so nas obiskali na predhodnem načrtovalnem obisku predstavniki organizacij iz Hrvaške, Portugalske, Grčije, Bolgarije in Malte, kjer smo skupaj usklajevali podrobnosti mladinske izmenjave z naslovom Brandyourself – Oglasi se, ki bo potekala konec avgusta v Črnomlju. Na izmenjavi bodo mladi udeleženci spoznavali in iskali nove izvirne virtualne načine pri iskanju zaposlitve. Konec meseca oktobra bodo udeleženci iz Slovenije, Hrvaške, Romunije, Italije in Velike Britanije na mladinski izmenjavi Podjetnik z razlogom spoznavali pomen socialnega podjetništva ter izdelali idejne načrte za projekte v Beli krajini. V začetku februarja naslednjega leta pa bodo udeleženci iz Slovenije, Hrvaške, Turčije, Grčije in Slovaške na mladinski izmenjavi Zimska dela spoznavali možnosti za razvoj projektov, ki so povezani z trajnostnim razvojem v zimskem času.

Skozi organizacijo evropskih mladinskih projektov si naši mladi prostovoljci predvsem krepijo svoja organizacijska znanja, osebne kompetence ter krepijo zavedanje o skupnem evropskem prostoru. Poleg tega pa ne moremo spregledati tudi učinka na krepitev turistične prepoznavnosti Bele krajine, saj bomo skozi projekte do konca februarja v občini Črnomelj ustvarili okoli 800 nočitev. Tuji udeleženci bodo pa skozi projekte postali tudi ambasadorji Bele krajine. Brez evropski sredstev tudi naše organizacije ne bi bilo, saj evropska sredstva predstavljajo trenutno okoli 60% vseh prihodkov.

Preko Mladinskega centra BIT se lahko mladi tudi prijavijo na mednarodne mladinske projekte. Trenutno zbiramo prijave za usposabljanje na Poljskem in dve mladinski izmenjavi v Italiji. Več o načinu prijave si lahko preberete na naši spletni strani www.mc-bit.si. Vsem mladim svetujemo, da izkoristijo možnosti, ki jih nudijo evropski mladinski projekti, saj se poleg super izkušnje tudi osebno razvijajo.

Ekipa MC BIT

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

11.8.2014Oceni markom 

Pohvalno za 800 nočitev. Koliko jim pa agencije letno pripeljejo?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava