Razigranemu in ustvarjalnemu otroštvu naproti tudi na OŠ Velika Dolina

13.10.2014 | 10:20

Razigranemu in ustvarjalnemu otroštvu naproti tudi na OŠ Velika Dolina

V tednu otroka so se na naši šoli odvijale različne aktivnosti, ki so dodatno obogatile šolski vsakdan. V sredo, 8. 10. 2014, smo imeli kulturni dan, ki se je navezoval na temo letošnjega otroškega parlamenta IZOBRAŽEVANJE IN POKLICNA ORIENTACIJA. Na šolo smo povabili cvetličarko, slaščičarko, kozmetičarki, modno kreatorko, babico (porodničarko), vojaka specialista, pilota, letalska tehnika, medicinskega tehnika, policista in frizerja, ki so nam na zanimiv način prikazali svoje delo in pot izobraževanja. Učenci so se učili peči rulado, krojiti oblačilo, zavijati darilo in saditi rože. Zanimivo je bilo tudi poslušati policista, ki je učencem podrobneje opisal svoje delo. Učenci od 1. do 5. razreda so se pogovarjali z babico (porodničarko), nekateri pa so se prepustili spretnim rokam kozmetičark in frizerja.

Pestro je bilo tudi zunaj šole. Na šolskem igrišču so pripadniki Slovenske vojske iz Vojašnice Jerneja Molana iz Cerkelj ob Krki predstavili življenje in delo vojakov specialistov, pilotov, letalskih tehnikov in vojaških medicinskih tehnikov.

Delavnice so bile raznolike in tako je lahko prav vsak učenec našel kaj zase. Med druženjem z gosti smo vsi zelo uživali in izvedeli veliko novega, predvsem pa so bili veseli učenci, ki so zaključili dan z novimi informacijami in (vsaj nekateri) verjetno pričeli razmišljati o svoji prihodnosti.

Iskreno se zahvaljujemo vsem gostom, ki so z nami delili svoje znanje in spretnosti: porodničarki (babici) Mateji Komočar, modni kreatorki Kristini Burja, cvetličarki Biserki Kustrin (in cvetličarni Colarič), slaščičarki Mileni Šetinc, kozmetičarkama Maji Prišel in Niki Abram, policistu Vladimirju Simiču, frizerju Gregorju Balonu, pilotu Mihi Einhauerju, letalskima tehnikoma Dejanu Sevšku in Alenu Žrliču, medicinskemu tehniku Urošu Knezu, vojaku specialistu Marku Kopini ter predstavniku za odnose z javnostjo Janiju Krošlu.

Spodaj si oglejte predstavitveni filmček, katerega avtorica je Edita Krošl:

OŠ Velika Dolina

Galerija

v-osnovna-sola-01
v-osnovna-sola-02
v-osnovna-sola-03
v-osnovna-sola-04
v-osnovna-sola-05
v-osnovna-sola-06
v-osnovna-sola-07
v-osnovna-sola-08
v-osnovna-sola-09
v-osnovna-sola-10
v-osnovna-sola-11
v-osnovna-sola-12
v-osnovna-sola-13
v-osnovna-sola-14
v-osnovna-sola-15
v-osnovna-sola-16
v-osnovna-sola-17
v-osnovna-sola-18
v-osnovna-sola-19
v-osnovna-sola-20
v-osnovna-sola-21

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava