Rastoča knjiga tudi v Šentjanžu

10.2.2015 | 09:55

Rastoča knjiga tudi v Šentjanžu

Vseslovenski projekt Rastoča knjiga se je rodil 1. januarja 2001, da bi povezal vse Slovence v misli, naj naredi vsakdo vsak dan nekaj dobrega zase, za družino in širšo skupnost.

Rastoča knjiga tudi v Šentjanžu

Že prvo leto so se Ljudske pevke Solzice na pobudo Andreje Tomažin vključile v promoviranje projekta, z organizacijo prvega koncerta v šentjanški cerkvi z naslovom »Sreča biser življenja« 23. junija. Na tem koncertu je takratni predsednik državnega sveta predstavil pomen in poslanstvo projekta. Ljudske pevke, takrat še pod okriljem Aktiva kmečkih žena, so sodelovale na trinajstih koncertih po vsej Sloveniji.

Na srečanju s koordinatorjem Rastoče knjige profesorjem Janezom Gabrijelčičem pred letom dni v Sevnici, se je rodila zamisel o Rastoči knjigi v Šentjanžu. Združili smo moči Kulturno umetniško društvo Budna vas, osnovna šola Milana Majcna Šentjanž in krajevna skupnost Šentjanž ob pomoči AKŽ Budna vas, društva vinogradnikov, Turističnega društva, društva konjenikov, Kulturnega društva Milan Majcen in gostilne Repovž. Rezultat tega je bila prireditev v počastitev kulturnega praznika in odprtje Rastoče knjige Šentjanž, kjer je bil slavnostni govornik predsednik državnega sveta Slovenije Mitja Bervar. Nekaj pozdravnih besed sta povedala tudi predsednik SAZU akademik dr. Boštjan Žekš in pobudnik društva Rastoča knjiga Janez Gabrijelčič.

Za začetek smo predstavili dva znana Šentjančana, zgodovinarja Janeza Kosa in jezikoslovca Janeza Kebra, in upamo, da nam bo ob pomoči krajanov uspelo dodati še veliko več ustvarjalcev in obesiti še veliko listov na lipo, pod katero sedi deklica z lipo kot simbol šentjanške rastoče knjige.

Kulturni program so pripravili in izvedli učitelji in učenci osnovne šole, sodelovali so še Ljudske pevke Solzice, septet Fortuna, skupina Kresnice in skupina Jurjevalci. Povezovalka je bila učiteljica Jožica Pelko.

za Kulturno umetniško društvo budna vas
Predsednica Magda Sigmund

Galerija

knjiga-001
knjiga-002
knjiga-004
knjiga-005
knjiga-006
knjiga-007
knjiga-008
knjiga-009
knjiga-010
knjiga-011
knjiga-012
knjiga-013
knjiga-014
knjiga-015
knjiga-016
knjiga-017
knjiga-018
knjiga-019

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava