Informativni dan gradbenikov in lesarjev - poklici perspektivni

18.2.2015 | 12:15

Informativni dan gradbenikov in lesarjev - poklici perspektivni
Informativni dan gradbenikov in lesarjev - poklici perspektivni

V letošnjem letu je informativni dan potekal 13. in 14. februarja. Predstavili smo deset programov. S področja gradbeništva smo predstavili naslednje programe srednjega poklicnega izobraževanja: zidar, tesar, polagalec keramičnih oblog – pečar in izvajalec suhomontažne gradnje, ter srednjega strokovnega izobraževanja: gradbeni tehnik.

S področja lesarstva smo predstavili programe: obdelovalec lesa – nižje poklicno izobraževanje (NPI), mizar – srednje poklicno izobraževanje (SPI) in dva poklica programa srednjega izobraževanja: lesarski tehnik – srednje strokovno izobraževanje (SSI) in lesarski tehnik – poklicno-tehniško izobraževanje (PTI).

V uvodnem delu je v. d. ravnateljica Damjana Gruden na splošno predstavila izobraževanje za vse poklice, uspešnost naše šole na poklicni maturi, različnih šolskih, državnih in mednarodnih tekmovanjih, šolske dejavnosti in utrip šole ter učence in starše seznanila s sistemom štipendiranja in postopkom vpisa.

Dijaki Srednje gradbene in lesarske šole so dogajanje popestrili s skečem, ki ga je napisal Tomaž Zupančič, dijak L4A, dijaki 1. letnikov pa so zaigrali na harmonike.

Učitelji strokovnih predmetov so učencem in njihovim staršem podrobno predstavili posebnosti in prednosti posameznih poklicev. Vsi poklici, za katere izobražujemo, so perspektivni.

Popeljali smo jih tudi po razredih, delavnicah in razstavnih prostorih, kjer so si ogledali delo in izdelke dijakov.

Vabilu k udeležbi pri predstavitvi poklicev so se odzvali predstavniki gospodarstva lastnik podjetja Keragrad g. Franci Bukovec, g. Andrej Redek iz Mizarstva Redek, g. Andrej Vencelj iz Mizarstva Vencelj in gospa Branka Dajčman iz podjetja Adria Mobil, d. o. o., ki so predstavili potrebo po poklicih s področja gradbeništva in lesarstva, možnosti zaposlovanja in kadrovskega štipendiranja.

Vsi so poudarili veliko potrebo gospodarstva po poklicih, za katere izobražujemo na Srednji gradbeni in lesarski šoli.

Obiščite našo spletno stran.

Zdenka Zorko, univ. dipl. inž. grad.
koordinatorica informativnega dne

Galerija

o-sc-01
o-sc-02
o-sc-03
o-sc-04
o-sc-05
o-sc-06
o-sc-07
o-sc-08
o-sc-09
o-sc-10
o-sc-11
o-sc-12
o-sc-13
o-sc-14

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava