Srečali so se krajani, ki so dopolnili 70 let

9.11.2015 | 11:50

Srečali so se krajani, ki so dopolnili 70 let
Srečali so se krajani, ki so dopolnili 70 let

Krajevna organizacija Rdečega križa Jesenice na Dolenjskem je v soboto, 24. oktobra  2015, v Gaju organizirala srečanje krajanov, ki so napolnili 70 let. Na vabilu za druženje smo zapisali: Živeti pomeni ustaviti se tam kjer sije sonce, vzemite si čas za srečo! Vabilu se je odzvalo in si je vezlo čas petdeset krajanov, pa tudi sonce je posijalo. To je osmo srečanje v preteklih dvanajstih letih.

Po kosilu so učenci Osnovne šole Velika dolina pod mentorstvom prof. Zvonke Jarkovič pripravili bogat program za svoje babice in dedke. Še enkrat so pokazali, da so res pridni vnuki in da radi nastopajo. Povedali so tudi: »Na svoja leta glejte le kot na čas uživanja,čas ustvarjalnosti in čas svobode bivanja, čas prijateljstva, ljubezni, čas razumevanja, čas nenehnega učenja in dozorevanja«. Zaigrali, zapeli in recitirali so: Matej Franko, Patrik Plejič, Žana Žokalj, Maja Zofič, Tjaša Komočar,  Larisa Omerzel, Sara Zofič,  Saša Črpič, Simona Franko.

Kot je že tradicija, so najstarejšo prisotno krajanko Amalijo Mohorčič, ki je napolnila 97 let, razveselili z rožo. Najstarejši moški na srečanju je bil Bizjak Jože, ki je tudi z veseljem prejel darila in tudi zaplesal en valček.

Prireditve se udeležila predsednica Občinske organizacije Rdečega križa Brežice Antonija Zaniuk, ki je prisotne obvestili o situaciji v Občini, ter zaželela prijetne in zdrave dni.

Veliko prijetnih besed, čestitk in lepih želja je bilo izrečenih in srečanje se je končalo v popoldanskem času z besedami: ponovno si vzamemo čas in se vidimo v isti družbi, čez leto dni.

Rajka Križanac 

Galerija

dolina (1)
dolina (10)
dolina (11)
dolina (12)
dolina (13)
dolina (14)
dolina (2)
dolina (3)
dolina (4)
dolina (5)
dolina (6)
dolina (7)
dolina (8)
dolina (9)
dolina

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava