»Adijo pamet …« na 9. mednarodni kiparski koloniji

22.2.2016 | 12:05

»Adijo pamet …« na 9. mednarodni kiparski koloniji <strong><br /></strong>
Vsi sodelujoči

Vsi sodelujoči

18. in 19. februarja 2016 je na OŠ Loka Črnomelj potekala 9. Mednarodna kiparska kolonija mladih Črnomelj, ki sta jo organizirala Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj in Osnovna šola Loka Črnomelj. Na koloniji je ustvarjalo 41 likovno nadarjenih kiparjev starih od dvanajst do petnajst let. Udeleženci so prihajali iz devetnajstih (19) slovenskih in šestih (6) tujih osnovnih šol iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Italija. Tema kolonije na katero so kiparili je bila »ADIJO PAMET …«.

Mladi kiparji so delali pod mentorstvom uveljavljenih likovnih strokovnjakov, ki so jim pomagali asistenti – študentje Likovne pedagogike s Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani.

Strokovna komisija v sestavi dr. Beatriz Tomšič Čerkez (akademska slikarka in docentka za področje likovne didaktike oddelka za likovno pedagogiko Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani), Jožef Vrščaj (akademski kipar) in Robert Lozar (akademski slikar) je izbrala najboljše po posameznih delavnicah in skupnega zmagovalca Mednarodne kiparske kolonije mladih Črnomelj 2016. Priznanja za najboljše so prejeli:

Nikolina Pavljašević, OŠ Husino, Tuzla (Bosna in Hercegovina); najboljša v delavnici INSTALACIJA; Naslov njenega dela »Šuma svih zemalja«; (mentorica delavnice: mag. Vlasta Markočič),

Eva Gašperič, OŠ Vinica; najboljša v delavnici MONTAŽNA PLASTIKA; Naslov njenega dela: »Človek v notranjosti«; (mentor delavnice: Vasja Nanut).

Zeno Vallati, Večstopenjska šola Doberdob, Italija; najboljši v delavnici KERAMIKA; Naslov njegovega dela: »Možgane: off«; (mentorica delavnice: mag. Silva Karim),

Gal Kunič, OŠ Mirana Jarca Črnomelj; najboljši v delavnici LES; Naslov njegovega dela: »Zrcalo«; (mentor delavnice: Damijan Kracina).

Skupna zmagovalka Mednarodne kiparske kolonije mladih Črnomelj 2016 je po odločitvi strokovne komisije postala Nikolina Pavljašević iz OŠ Husino, Tuzla (BiH)! Zmagovalka je prejela zmagovalno preslico kolonije in bo za nagrado od 21. do 23. marca 2016 potovala na Mednarodno kolonijo mladih v Ernestinovo v Slavonijo na Hrvaškem, ki je ena največjih v tem delu Evrope in s katero Mednarodna kiparska kolonija mladih Črnomelj strokovno sodeluje.

Vse fotografije in dogajanje na koloniji si lahko ogledate tu.

Tadej Fink
Organizator in koordinator kulturnih programov na ZIK Črnomelj

Galerija

_asistentke v delavnicah
_Eva Gašperič - najboljša v Montažni plastiki
_Gal Kunič - najboljši v Lesu
_kiparji (1)
_kiparji (10)
_kiparji (11)
_kiparji (12)
_kiparji (13)
_kiparji (2)
_kiparji (3)
_kiparji (4)
_kiparji (5)
_kiparji (6)
_kiparji (7)
_kiparji (8)
_kiparji (9)
_kiparji
_Nikolina Pavljašević - zmagovalka MKKMČ 2016
_strokovna komisija
_Vsi sodelujoči na MKKMÄŚ 2016
_Zeno Vallati - najboljši v Keramiki

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

22.2.2016–1     + (0)     – (1)     Oceni vika lozar 

Pohvalno, da vedno tanjša malha za kulturo ne zareže tudi v ustvarjalnost mladih, zato vse čestitke organizatorjem, mentorjem, strokovni komisiji in šoli Loka.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava