Leskovški kulturniki dosegli 94% realizacijo projektov

22.2.2016 | 11:30

Leskovški kulturniki dosegli 94% realizacijo projektov

Minulo soboto smo leskovški kulturniki izvedli svoje 15. redno letno srečanje, na katerem smo strnili rezultate dela preteklega leta in določili plan dela za tekoče leto. Skozi dnevni red je prisotne vodil predsednik delovnega predsedstva, Anton Bizjak, s članoma Slavico Koprivnik in Gregorjem Lekše. V poročilu predsednika je Janez Kerin predstavil delo vseh petih delujočih sekcij znotraj društva ter aktivnosti opredelil tudi z vidika dogajanja v posameznih mesecih leta, pri čemer je postregel tudi s podatkom, da je bilo izmed 26 načrtovanih realiziranih dobrih 23 točk, kar nakazuje na 94% uspešnost in na dejstvo, da smo si kulturniki cilje postavili v realnih okvirjih. Izmed 92 članov nas je bilo prisotnih 46. Delo dramske sekcije je povzela Mirjana Marinčič, o plesni je spregovorila Anika Antolič, kako se je preko fotografskih objektivov spremljalo delo društva, pa je navzočim predstavila Manuela Škoda. O izpeljanih nalogah literarne sekcije je govorila Mojca Pacek in o Aninih glasbenih večerih koordinatorka projekta, Darja Hrastelj ter za konec še Boštjan Arh o izvedenih aktivnostih Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine in Helena Prevolšek z vidika skupine ročnih del. Finančni aspekt društva skozi številke sta pripravili Mojca Špiler in Marjetka Perec, kako transparentno in korektno je teklo naše delo skozi leto 2015 z vidika nadzornega odbora pa je predstavila Klavdija Mirt. Vsaj z omembo je bilo potrebno pred vsemi udeleženimi dodati še, da za uradno spletno stran Kulturnega društva Leskovec pri Krškem skrbi Andrej Levičar, Facebook profil oblikuje predvsem s slikovnim gradivom Rastislav Florjančič, za kroniko društva pa skrbi Janez Bizjak. Po pregledu uspešnega minulega leta smo bili seznanjeni tudi s planom za tekoče leto, kakršnega smo že predhodno oblikovali člani znotraj posameznih sekcij pod koordinacijo vodij. V skupnem motivacijskem duhu ugotavljamo, da vsi že tradicionalni projekti ostajajo kot nepogrešljiv in družbeno uveljavljen del našega lokalnega prostora in tudi tisti, ki so bili vpeljani na novo, zaradi pozitivnih odzivov, ostajajo. Ker je naše delo vse bolj prepoznavno in cenjeno tudi izven meja občine in države, se upravičeno v bodoče nadejamo obiskovanja ljubiteljev kulture v smislu gostovanj.

Določili smo še višino članarine za člane ter se pod točko »razno« dotaknili že dalj časa načrtovane izgradnje večnamenskega doma, razmisleka o novih prevzemnikih funkcij v društvu ob bližajočih se volitvah v prihodnjem letu ter predloga o zasedbi predsedniškega mesta v Zvezi kulturnih društev. Druženje se je nadaljevalo ob pogostitvi z izbrano hrano in pijačo, v duhu sproščenega klepeta in izmenjavi različnih vtisov.

In za konec še misel Antona Bizjaka, ki ne potrebuje dodatnih komentarjev:« Vsi mi smo tisti, ki kulturo v našem kraju dvigujemo na višji nivo, in ker se povezujemo tudi s šolo in z mladino, ni strahu, da naš narod ne bi obstal.«

Doroteja Jazbec
foto: Rasti Florjančič

Galerija

KDL_15.OZ_1
KDL_15.OZ_10
KDL_15.OZ_11
KDL_15.OZ_12
KDL_15.OZ_13
KDL_15.OZ_14
KDL_15.OZ_15
KDL_15.OZ_16
KDL_15.OZ_17
KDL_15.OZ_18
KDL_15.OZ_19
KDL_15.OZ_2
KDL_15.OZ_20
KDL_15.OZ_21
KDL_15.OZ_3
KDL_15.OZ_4
KDL_15.OZ_5
KDL_15.OZ_6
KDL_15.OZ_7
KDL_15.OZ_8
KDL_15.OZ_9

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava