Šola zdravja pod mirnskim gradom

13.6.2016 | 13:25

Šola zdravja pod mirnskim gradom

V soboto zjutraj, 4. junija, je Mirno preplavila oranžna barva. Skupina ŠZ Mirna je organizirala regijsko srečanje Šole zdravja Dolenjske in Bele krajine. Okrog 140 članov v oranžnih majicah se je zbralo v čudovitem okolju pod mirnskim gradom. Kombinacija oranžne in zelene barve v lepem sončnem jutru je bila res nekaj posebnega. Lani na srečanju v Novem mestu smo obljubili, da se letos srečamo na Mirni in v soboto smo obljubo tudi izpolnili. Da nismo bili ne lačni ne žejni, so poskrbeli člani naše skupine s peko domačih dobrot in pa seveda naši donatorji.

Najprej nam je mešani pevski zbor Društva upokojencev Mirna pod vodstvom g. Diega zapel mirnsko himno. Občina Mirna je mlada občina, na katero smo zelo ponosni. Ponosni pa smo tudi na našega župana.

Dobro razpoložene udeležence je s spodbudnimi besedami nagovoril Dušan Skerbiš, župan Občine Mirna, ki je poudaril, da je zdravje vrednota, za katero moramo skrbeti predvsem sami, da nas občina podpira in da je to kar delamo, prava stvar. Pridružil se mu je še Tomaž Povšič, predsednik društva upokojencev Mirna in naše delovanje pohvalil in nam zaželel še veliko telovadbe vnaprej. Besede hvale je vsem udeležencem namenila tudi Darinka Smrke, vodja skupine Šole zdravja iz Novega mesta in novoizvoljena predstavnica v upravnem odboru Društva Šole zdravja.

Nato se je reka ljudi v oranžnih majicah razlila po zelenici in pod vodstvom Dunje Gartner, vodje skupine Šole zdravja iz Šmarjeških Toplic, se je začelo resno razgibavanje vseh sklepov in mišic - od prstov rok do prstov nog. Dunja strokovno sodeluje z dr. Gryshinom, ki je telovadbo »1000 gibov« pripeljal v Slovenijo in s tem pomagal in še pomaga številnim Slovencem do boljšega zdravja .

Srečanje smo nadaljevali s kulturnim programom, ki smo si ga zamislili kot medgeneracijsko sodelovanje, saj so dogodek skupaj z nami oblikovali učenci OŠ Mirna, naši vnuki, dedki in babice pod vodstvom mentorice Dragice Hazdovac, članice naše skupine. Kulturni program je bil zelo lep in dobili smo veliko pohval od mnogih udeležencev.

Po končani prireditvi smo se sprehodili še na mirnski grad – »Spečo lepotico«, ki ga je več desetletij obnavljal danes že pokojni dr. Marko Marin. Ogled gradu je vodil župan Občine Mirna g. Dušan Skerbiš, ki si je vzel čas za nas in nam na slikovit način pričaral zgodovino in dogodke na njem. Sprehodili smo se tudi po notranjih prostorih gradu, udeleženci srečanja so bili navdušeni in zadovoljni. Nekateri smo se sprehodili še po trim stezi do groba Alojzija Grozdeta Blaženega, si ogledali Župnijsko cerkev Sv. Janeza Krstnika, kjer nam je zgodovino le-te predstavila naša članica Olga Škarja. Po vseh aktivnostih so za kosila poskrbeli naši gostinci s pestro ponudbo jedi.

Če se jutro začne z lepim, veselim in pozitivnim dogodkom kot je jutranje razgibavanje v naravi, se na splošno obeta prijeten dan. Tako je tudi bilo. Veseli in polni lepih občutkov smo se okoli 15.00 ure razšli.

Vodja skupine Mirna: Ana Popit

Galerija

_mirna (1)
_mirna (2)
_mirna (3)
_mirna

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava