Pestro atletsko dogajanje v Novem mestu

29.8.2016 | 11:10

Foto: arhiv, M. Ž.

Foto: arhiv, M. Ž.

Prijatelji atletike ste v tednu atletike vabljeni v Novo mesto, kjer bo v ponedeljek , 29. 8. 2016 ob 16h, atletska pozornost najbolj usmerjena v že 27. mednarodni atletski miting, ki bo potekal na stadionu Portoval in bo ponovno gostil številne vrhunske domače in tuje atlete. V letih od prvega mitinga, ki je bil jeseni 1990 po EP v Splitu, so v Novem mestu nastopili svetovni in evropski prvaki ter lastniki olimpijskih medalj in svetovni rekorderji. V njihovi družbi so vedno nastopali tudi najboljši slovenski atleti.

Pred pričetkom glavnega dela mitinga se bo po lanski premierni izvedbi odvijal drugi mestni tekaški izziv, v katerem bodo sodelovali tekači mladinske kategorije, ki se bodo borili za čast svojih mest.

V atletsko dogajanje bodo vključeni tudi otroci, ki bodo preizkusili svoje veščine v otroški atletiki skupaj z našimi atleti ter ostalimi podporniki atletike. Dogodek bo obeležil tudi pričetek enega osrednjih projektov slovenske atletike v tem obdobju - projekt "Začni mlad, tekmuj pošteno", ki ga je podprl tudi urad UNESCO in bo izveden v sodelovanju z OKS-ZŠZ in Zavod za Šport RS Planica.

AZS

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava