Melania Trump toži medije, zastopa jo Nataša Pirc Musar

2.9.2016 | 12:45

Nataša Pirc Musar: ''Zelo je prizadeta.'' (foto: Arsen Perić/M24)

Nataša Pirc Musar: ''Zelo je prizadeta.'' (foto: Arsen Perić/M24)

Melania Trump toži medije, zastopa jo Nataša Pirc Musar

Soproga republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa Melania Trump je uresničila grožnjo in vložila odškodninsko tožbo proti lastnikom časopisa Daily Mail ter avtorju spletnega bloga iz Marylanda zaradi navedb, da je ob prihodu v ZDA najprej delala kot "spremljevalka" oziroma drago plačana prostitutka.

Tožba je vložena zaradi 100-odstotno lažnega poročanja, ki je močno škodovalo njenemu osebnemu in poslovnemu ugledu, je sporočila odvetniška pisarna, ki zastopa Melanio.

"Med lažmi je tudi trditev, da je bila gospa Trump v 90. letih prejšnjega stoletja, preden je spoznala svojega moža, spremljevalka. Dejanja toženih so tako zlobna in škodljiva, da je škoda ocenjena na 150 milijonov dolarjev," je sporočil odvetnik Charles Harder.

Gre za zgodbo, ki so jo povzeli vsi svetovni mediji. Melania Trump naj bi po trditvah toženih medijev ob prihodu v ZDA, preden je spoznala Donalda Trumpa, delala za manekensko agencijo, ki naj bi dekletom omogočala dodaten zaslužek s prostitucijo za bogate stranke. Ti članki so se sklicevali na neavtorizirano biografijo Melanie Trump, ki naj bi bila objavljena v Sloveniji.

Tožba je bila vložena v Marylandu proti podjetju Mail Media, ki izdaja spletni Daily Mail, ter proti Websterju Tarpleyju, ki objavlja blog v okrožju Montogomery. Mail Media je starševsko podjetje britanskega tabloida Daily Mail.

Odvetnik Charles Harder je v preteklosti uspešno zastopal nekdanjega poklicnega rokoborca Hulka Hogana, ki je od tabloida Gawker Media iztožil 140 milijonov dolarjev, zaradi česar je podjetje moralo v stečaj.

Blogerja Harpleyja je tožba doletela zaradi pisanja, da je Trumpovo po škandalu s prepisovanjem delov govora prve dame ZDA Michelle Obama zajela huda jeza, kar naj bi potem Trump skušal prikriti pred javnostjo.

Tudi Harpley je omenjal, da je Trumpova menda obsedena s strahom pred razkritjem njene preteklosti kot spremljevalke. Harpley je zapise sicer umaknil in se opravičil, kljub temu pa ga je doletela tožba kot opomin vsem, ki bodo skušali natolcevati o Trumpovi soprogi.

Tudi Daily Mail je kmalu po novici o tožbi zgodbo umaknil, časopis pa je še sporočil, da članek nikoli ni trdil, da so navedbe resnične, ampak ravno obratno, saj je bilo jasno napisano, da ni nobenega dokaza za navedbe, da je Trumpova delala kot spremljevalka.

Pirc Musarjeva ob Melaniji: "Zelo je prizadeta"

Pirc Musarjeva zastopa Melanio Trump, ki obljublja, da bo uporabila vsa dopustna pravna sredstva.

Melania Trump se je odločila, da bo sprožila pravne postopke tudi v Sloveniji potem, ko so se v domačih in tujih medijih pojavili zapisi, da naj bi delala kot spremljevalka moških ter da naj bi na takšen način tudi spoznala sedanjega moža Donalda Trumpa

V Sloveniji Trumpovo zastopa Nataša Pirc Musar, ki je medijem že posredovala daljšo izjavo po pooblastilu Melanije Trump. Objavljamo večji del zapisa Pirc Musarjeve.

"Melania Trump je v zadnjih dneh sprožila več pravnih postopkov proti različnim slovenskim izdjateljem medijev in založbi, konkretno proti Slovenskim novicam oz. reviji Suzy, Bojanu Požarju, Igorju Omerzi, Založbi OMBO, ki je v lasti teh dveh atvorjev in proti Adamu Schlechterju. V vseh primerih zaradi lažnih in žaljivih izjav o tem, da je v devetdesetih letih delala kot spremljevalka (ang. escort). Vse takšne izjave so povsem neresnične, posegajo v njeno dostojanstvo, škodujejo njenemu ugledu in dobremu imenu ter so posledično za njo osebno tudi zelo boleče. Gospa Trump razume, da je v času trajanja ameriške predvolilne kampanje mediji bolj izpostavljena javnosti, toda to medijem brez dvoma ne daje nobene pravice pisanja o njenem osebnem in družinskem življenju, še manj seveda lagati o tem," je zapisano v dopisu. 

Ne bo dopustila poniževanja

Pirc Musarjeva nadaljuje, da v teh dneh odvetniki v ZDA, Veliki Britaniji in Sloveniji pregledujejo številne članke in se odločamo, v katerih primerih bomo v imenu Trumpove zahtevali zadoščenje in vložili tožbo, "že danes pa lahko rečemo, da bo naša stranka uporabila vse dopustna pravna sredstva, če bodo posamezniki in mediji še naprej širili laži o tem, da je gospa Trump v času svoje manekenske kariere delala kot spremljevalka. Naša stranka ne bo dopustila, da se jo v javnosti ponižuje in žali, prikazuje kot dekle, ki si poti v vrh mode ni utrlo s trdim delom, pač pa z nudenjem spolnih uslug – s čimer naj bi 'prišla do bogatega moža' ".

"Vse njene zadolžitve so se nanašale zgolj na manekenstvo. Nikoli in nikdar ni delala kot spremljevalka ali nudila spolnih storitev, niti nikoli ni slišala ali videla, da bi v agenciji Metropolitan ali za g. Zampollija manekenke ali kdorkoli drug, ki je sodeloval s to agencijo, ponujal ali opravljal spolne storitve. Vedno je imela le eno predstavitveno brošuro (book oz. composite card) izključno s profesionalnimi modnimi fotografijami, ki jo je uporabljala izključno za delo manekenke. Nikoli ni imela dveh predstavitvenih brošur, niti nikoli ni slišala ali videla, da bi katerakoli manekenka imela dve (eno za manekensko delo in eno za delo spremljevalke oziroma za “seksualne posle”) kot napačno trdi avtor. Trditve, da je ga. Melania Trump ponujala storitve spolne spremljevalke, da je bil g. Paolo Zampolli njen zvodnik in da je bila vpletena v nezakonite posle, so popolnoma neresnične in jih ga. Trump ostro zanika. Vsa spremljajoča namigovanja o tem, da ima »dvojno moralo« in da je »preko zvodnika prišla do bogatega moža« pa so tudi skrajno žaljiva in grobo posegajo v osebnostne pravice ge. Melanie Trump, zlasti v njeno pravico do časti in dobrega imena. Ga. Melania Trump je zaradi neresničnih navedb in lažnega prikazovanja njenega zasebnega življenja hudo prizadeta, še toliko bolj, ker gre za medije iz njene rodne države, za katere svetovna javnost po naravi stvari na splošno ocenjuje, da razpolagajo z najbolj verodostojnimi informacijami," je v dopisu po pooblastilu Trumpove še zapisala njena odvetnica.

Svet 24

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (12)

2.9.2016Oceni kurirček 

A bodo komiji kar sami sebe tožili. Melanija pamet v roke komiji te bodo le še dodatno oplenili. V SLO pa delajo vse da bi te očrnili. Melanija tvoja zastopnica je enako kot, da bi dal jagnje čuvati volku.

2.9.2016Oceni pravo 

Ali mogoce Bavconovo pravo ze pripravlja obrambo ? Bo se lahko Maslesa izkazal z SLO sodstvom ?

2.9.2016Oceni predlog 

Naj gospa Nataša pregleda še komentarje na članke, ki pišejo o njej. Spisek bo še bistveno daljši.

2.9.2016Oceni aj,aj,aj 

ah,kaj bo nataša tu naredila,da mi je to vedet???ona govori,ko sta z melanijo najboljše frendice...phh

3.9.2016+2     + (2)     – (0)     Oceni ana 

Ne vem, zakaj smo Slovenci tako škodoželjni. Vsi mediji se v en rog trudijo čimbolj sesekati, očrniti Melanijo. Čemu je to dobro? Ali kot piše v današnji izdaji Nedela plavalec Martin Strel: "Za Ameriko junaki, za Slovenijo bedaki". Lahko bi bili bolj korektni. Slovenska favšija!?

3.9.2016—     + (2)     – (2)     Oceni hvala 

Ve se kdo seka po Melaniji in po Ameriki, to so v glavnem levicarji in jugosi. Ce pa ze koga hvalijo so to migranti ali romi.

3.9.2016+3     + (3)     – (0)     Oceni bralec 

Ljudje božji Melanija je Slovenka! Zakaj ste ji škodoželjni? Naj postane prva dama sveta ji želim iz srca.

4.9.2016Oceni Resnica 

Kako Slovenka? A ni za ameriške cajtenge izjavljala, da je Avstrijka??

4.9.2016Oceni popravek 

Ti resnica pa ne slediš temi, kar je rekla. Sloveniji je v USA naredila toliko reklame v tej predsedniški kampaniji, kot jo še do sedaj ni noben. Malo bolje spremljaj dogajanja, potem pa kaj pokomentiraj.

5.9.2016Oceni Resnica 

popravek , sej spremljam ;-))! Ampak prav zato sem zapisal , kaj je gospa Trump izjavila ;-))! To, da v ZDA dela reklamo za Slovenijo, pa je bolj tako-tako. Tudi ISIS dela neke vrste reklamo za Sirijo in Irak. Ves svet že pozna skorajda vsako vasico v teh dveh državah .... Saj ne da bi primerjal Melanijo z ISIS, le povedati hočem, da obstajata slaba in dobra reklama. Kako v ZDA in svetu sprejemajo Melanijino ??Če izjaviš, da si Avstrijec, cajtengi pa izvohajo, da si Slovenec - je to dobra ali slaba reklama za slovenski narod? Prej slaba. Množicam pokaže lažnjivost Slovencev! Ni vse zlato, kar se sveti!! ....

začetnapredhodna Stran: 1/2naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava