Predpraznično darilo osnovnošolcem

13.12.2016 | 09:35

Predpraznično darilo osnovnošolcem

Kot že nekaj let doslej je ZPM Krško tudi letos razveselila učence osnovnih šol občin Krško in Kostanjevica na Krki z gledališko predstavo. Za drugo triado je bila letos izbrana pravljica za otroke in odrasle z naslovom ''Ja, pa je'', ki je nastala pod peresom Mirjane Marinčič. Člani gledališke skupine KD Leskovec pri Krškem so združili moči s podmladkom iz OŠ Leskovec pri Krškem in na odru je nastala predstava, ki je navdušila otroke v vseh treh ponovitvah, katerih prva je bila tudi premierna uprizoritev.

Pred številnim občinstvom (predstavo si je na Senovem v treh ponovitvah ogledalo okoli 550 otrok) je bila uprizorjena gledališka predstava, ki ima kar nekaj posebnosti. Učenci OŠ Jurij Dalmatin so skupaj s svojimi učitelji izploskali še eno ponovitev zaključnega songa, ki je pika na i predstavi. Avtor glasbe za predstavo in glasbe za song je Igor ml. Razpotnik, avtorica besedila songa je Marinčičeva, svoj glas za song pa je posodila Manca Marinčič.

Pravljico za odrasle in otroke si boste lahko ogledali še 27. decembra ob 18. uri v OŠ Leskovec, ko bo KS Leskovec pri Krškem pripravila druženje svojih krajanov.

Kulturno Društvo Leskovec pri Krškem

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava