Čajanka 2017- o ročnih delih, polnih ljubezni

13.2.2017 | 10:40

Čajanka 2017- o ročnih delih, polnih ljubezni
Čajanka 2017- o ročnih delih, polnih ljubezni

Na letos četrto čajanko so se članice KD Leskovec, Ročnodelske skupine, odločile, da povabijo KD Libna iz Dolenje vasi, saj članice KD Libna imajo za seboj že veliko ustvarjalnih let, tehnik in razstav, medtem ko leskovška skupina deluje šesto leto. Ob čaju in prijetnem klepetu so pokramljale o ročnih delih in načrtih, saj jim veselja do ročnih del ne manjka, tudi občudovalcev razstav ne, seveda pa moraš v sebi imeti voljo, da se določene tehnike naučiš, in to toliko, da si rečeš: Samo še to vrsto naredim, potem končam ... Ko prideš do te točke, se čas vedno najde.

V vsako ročno delo, ki je mnogokrat podcenjeno, je vloženo veliko truda, ur in ljubezni. V prav vsakem ročnem delu se tako vidi bogata aktivnost in želja po ohranjanju kulturne dediščine. Ko ustvarjalnih rok več ne bo, bo od nas odvisno, ali bomo znali ohraniti odnos do te kulturne dediščine in jo prenesti na generacije za nami. Zato - kot same pravijo - bi prav rade videle mlajše roke v njihovih skupinah, a jih hkrati razumejo, da v obdobju, ko odraščajo otroci, se dela nekoliko manj.

Tokrat se je klepetu pridružil tudi Boštjan Arh, vodja Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri KD Leskovec pri Krškem, kamor spada Ročnodelska skupina.

Z željo po ustvarjalnosti in v upanju, da se zopet vidijo, se članice KD Leskovec - Ročnodelske skupine zahvaljujejo KD Libna za udeležbo na njihovi četrti Čajanki.

Anton Hruševar

Galerija

_s (1)
_s (2)
_s (3)
_s (4)
_s (5)
_s (6)
_s (7)
_s

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava