Pet zmag na festivalu DanceStar Avstrija

11.4.2017 | 09:30

Pet zmag na festivalu DanceStar Avstrija

Od 7. - 9. aprila 2017 je v tirolskem mestecu Zell am See v Avstriji potekal festival DanceStar Avstrija 2017. Šlo je za kvalifikacije globalnega plesnega festivala, ki ima vsako leto svoja finala v mesecu maju v Poreču na Hrvaškem. Festivala v Avstriji so se letos udeležili tudi plesalci Plesnega kluba Lukec, in sicer je na festivalu nastopilo 30 plesalcev. Kot je za festivale že v navadi, pa so se tudi tokrat v kategoriji hip hop članskih formacij plesalci Lukca združili s plesnimi prijatelji iz Plesnega Vala iz Celja.

V petkovem popoldnevu sta v kategoriji stepa nastopila Luka in Sebastijan Vodlan. Med članskimi solisti je nastopil Luka in si prepričljivo priplesal 1. mesto. Skupaj s Sebastijanom sta nastopila v kategoriji članskih parov in tudi tukaj požela velika aplavz publike in osvojila 1. mesto. Luka je prejel posebno nagrado in sicer za najboljšega moškega talenta festivala. Točka, ki pa sta jo Luka in Sebastijan zaplesala v paru pa si je prislužila uvrstitev v Gala night na finalu festivala v mesecu maju v Poreču.

V nedeljo so se na odru predstavili še hip hop plesalci. Med mladinskimi malimi skupinami je nastopila mala skupina Madness, ki jo sestavljajo Korina Vintar, Ana Jurman, Zoija Hana Kozole, Eva Krošelj, Stella Resnik in Maruša Grmšek. Skupina je v močni konkurenci osvojila odlično 1. mesto. Omenjena dekleta so zaplesala tudi v istoimenski formaciji, ki jo poleg njih sestavljajo še Ema Zildžović, Kiara Kerin, Zala Kac, Ana Škoberne, Zala Popijač, Nina Škoberne, Laura Ivanšek, Nina Kelhar, Svit Sevšek, Brin Lipovž, Valentina Pirc in Kaja Dobrovnik. Tudi v kategoriji mladinskih formacij so bili Lukci neporaženi in so si priplesali še eno zmago.

V kategoriji hip hop formacije člani je nastopila združena formacija Force plesalcev PK Lukec in Plesnega Vala. Nastop skupine je bil mnogo boljši kot pred štirinajstimi dnevi v Lignanu in tako so si zasluženo priplesali 1. mesto. Barve Lukca so tokrat zastopali Maja Koretič Urbanč, Mark Gerjevič, Maša Tekavčič in Patricija Štrbuncl Jalovec.

Med članskimi malimi skupinami pa so Lukci imeli kar dve skupini. V močni konkurenci 17 skupin si je odlično 2. mesto priplesala skupina Mariachi v sestavi Mark Gerjevič, Patricija Štrbuncl Jalovec, Alja Kolman, Katja Pirc in Jasna Preskar. Nastopila je tudi skupina Clueless v sestavi Maja Koretič Urbanč, Maša Tekavčič, Kaja Popelar, Nastja Colarič, Neja Tomše in Ana Škoberne, ki pa je na koncu osvojila 8. mesto.

Za piko na i je zmago osvojila tudi skupina Faraoni iz Plesnega Vala iz Celja, kjer nastopa tudi naša trenerka in koreografinja Vanesa Krenker. Skupina je osvojila posebno nagrado za inovativnosti ter se prav tako kot Luka in Sebastijan uvrstila na Gala Night finala festivala v Poreču.

Odlični rezultati predvsem pri mladinskih hip hop plesalcih je še en dokaz več odličnega dela in vrhunske šole hip hopa v PK Lukec pod taktirko trenerja in koreografa Mihe Pozniča ob katerem za hip hop podmladek skrbita tudi Vanesa Krenker in Luka Vodlan. Čestitke vsem trenerjem in seveda odličnim mladim plesalcem.

V nadaljevanju sezone je že čez štirinajst dni ponovno na vrsti domači pokalni turnir v modernih tekmovalnih plesih v Mariboru.

Sebastijan Vodlan, strokovni vodja programov
foto: Kristijan Terglav, DanceStar ESDU

Galerija

Mala skupina Madness1
Mala skupina Madness2
Mala skupina Madness3
Mariachi
Sebastijan in Luka1
Sebastijan in Luka2
_Clueless1 (1)
_Clueless1
_Faraoni
_Formacija Force
_Formacija Madness1 (1)
_Formacija Madness1 (2)
_Formacija Madness1 (3)
_Formacija Madness1

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava