Leskovški kulturniki v Srbiji

7.5.2017 | 13:00

Leskovški kulturniki v Srbiji

V četrtek, 27. aprila,se je KD iz Leskovca pri Krškem,odzvalo na povabilo KD iz Srbije in tako trikrat izvedlo igro Branislava Nušića - Žalujoči ostali. Po četrtkovem prihodu v Beograd in nastanitvi v hotelu Kasina so v večernih urah v Kulturno športnem centru Kostolac odigrali prvo predstavo. Igro si je ogledalo preko 50 gostov iz Beograda, ambasador Slovenije Vladimir Gašparič, predstavniki Nacionalnega sveta slovenske nacionalne manjšine, predstavniki lokalne oblasti .... Po končani predstavi so bili vsi prisotni pogoščeni z večerjo, žirija pa izbrala tudi najboljšega igralca ali igralko, to je Klavdija Mirt, ki je prejela spominsko plaketo, samo Društvo pa zahvalnico.

Naslednji dan je društvo zopet v večernih urah nastopilo v Guduruci, kjer so prejeli od domačega društva zahvalo, z večerjo pa so jih pogostili v družinski vinski kleti Selecta.

KD Leskovec pri Krškem je svojo mini gledališko turnejo po Srbiji zaključilo v Novem Sadu, kjer so obiskali še društvo Slovencev Novi Sad  -Kredarica, kjer so ponovno prejeli zahvalo in bili pogoščeni z večerjo.

Polni prijetnih doživetij so se v nedeljskem večeru vrnili v Slovenijo, na poti domov pa jih je spremljala vesela glasba harmonik, katere so imeli s sabo.

Anton Hruševar

Galerija

_u0 (1)
_u0 (10)
_u0 (11)
_u0 (12)
_u0 (13)
_u0 (14)
_u0 (15)
_u0 (16)
_u0 (17)
_u0 (18)
_u0 (19)
_u0 (2)
_u0 (3)
_u0 (4)
_u0 (5)
_u0 (6)
_u0 (7)
_u0 (8)
_u0 (9)
_u0

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava