Prvi Anin glasbeni večer

26.6.2017 | 10:15

Prvi Anin glasbeni večer
Prvi Anin glasbeni večer

V sredo, 21. 6. 2017, je bil ob 20. uri v cerkvi sv. Ane v Leskovcu izveden prvi izmed letošnjih Aninih glasbenih večerov, ki že tradicionalno potekajo v sodelovanju med KD Leskovec pri Krškem in Župnijo Leskovec. Kot glasbeni gostje so se predstavili člani Pihalnega okteta Simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško v sestavi: Tina Živič - 1. oboa, Tjaša Škvorc - 2. oboa, Matic Sotošek - 1. klarinet, Jakob Ban - 2. klarinet, Eva Fritz - 1. fagot, Dejan Učakar - 2. fagot, Jernej Cigler - 1. rog in Klemen Glas - 2. rog.

Pod umetniškim vodstvom Petra Gabriča so najprej zaigrali Mozartovo Serenado za dve oboi, dva klarineta, dva fagota in dva roga, K. 375. Pri izvedbi Dvorakove Serenade za dve oboi, dva klarineta, dva fagota, tri rogove, violončelo in kontrabas, op. 44 pa so se stalni zasedbi okteta pridružili še Damjan Medvešek - 3. rog, Nuša Planinc - violončelo in Sebastjan Podlesnik - kontrabas. Glasbeni dogodek je povezovala Mojca Pacek.

Anini glasbeni večeri letos praznujejo 15 leto delovanja. Ob tej priložnosti se je vodja glasbene sekcije Klavdija Mirt zahvalila Darji Hrastelj za dolgoletno koordinacijo AGV ter tudi novi koordinatorici Mateji Žarn Čepin zaželela tako uspešno delo, kot je bilo opravljeno do sedaj. Glasbeni gostje so resnično navdušili obiskovalce, ki so povsem napolnili podružnično cerkev sv. Ane. Da pa je dogodek dobil še družabnejšo noto, pa je bilo po koncertu poskrbljeno za prijetno druženje ob drobnem pecivu in žlahtni kapljici Vinarstva Kerin in vinarja Janka Žarn.

Tekst: Mojca Pacek
Foto: Anton Hruševar

Galerija

_u (1)
_u (2)
_u (3)
_u (4)
_u (5)
_u (6)
_u (7)
_u (8)
_u (9)
_u

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava