Drugi Anin glasbeni večer

13.7.2017 | 09:40

Drugi Anin glasbeni večer

V cerkvi sv. Ane v Leskovcu pri Krškem se je v soboto, 8.7.2017, odvil drugi Anin glasbeni večer. Na violini se je predstavila mlada sevniška violinistka Ana Močnik, ki je z letošnjim letom zaključila nižjo glasbeno šolo violine pri prof. Mateji Ratajc Kragelnik. Leta 2014 se je udeležila mednarodnega tekmovanja Svirel, kjer je prejela zlato plaketo, na superfinalih 2016 in 2017 pa si je priigrala zlati priznanji. S korepetitorko Špelo Troha, ki se je začela učiti klavir v Glasbeni šoli Krško in kasneje v Glasbeni šoli Brežice, sta izvedli zanimiv program in z interpretiranjem navdušili obiskovalce koncerta. 

Korepetitorka Špela Troha je v letu 2015 v okviru Erasmus programa študirala na Dunaju, januarja 2016 pa je z odliko in posebno pohvalo zaključila magistrski študij klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Za popestritev koncerta so kot gostje nastopile članice Godalnega kvarteta Glasbena šole Sevnica: Ana Močnik in Ema Štigl na violini, Mateja Ratajc Kragelnik na violi in Tinkara Jene na violončelu. Koncert je povezovala Manca Marinčič.

Anton Hruševar

Galerija

vecer (1)
vecer (2)
vecer (3)
vecer (4)
vecer (5)
vecer (6)
vecer

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava