13. Martinovanje po starih (in novih) šegah

15.11.2017 | 13:50

13. Martinovanje po starih (in novih) šegah

Tudi letos je Kulturno društvo Leskovec pri Krškem ob Martinovem prazniku v jedilnici OŠ Leskovec pri Krškem izvedlo prireditev ''Martinovanje po starih in novih šegah''. Na prireditvi, ki že nekaj časa povezuje ljudi, ki imajo radi domačo glasbo, smeh in stare običaje, so tudi tokrat s skečem nastopili leskovški kulturniki: Minka (Mirjana Marinčič) in Tine (Boštjan Arh) ter njuna družina in prijatelji (Klavdija Mirt, Janez Kerin, Filip Černelč, Staša Kerin, Janez Olovec). Celoten večer je bil med skeči popestren tako s pevskimi kot glasbenimi nastopi: nastopile so leskovške pevke, ki pod strokovnim vodstvom Damjane Mlakar obujajo in ohranjajo slovensko ljudsko pesem, na klarinetu je zaigrala Viktorija Hruševar ob spremljavi Roberta Pirca iz Glasbene šole Krško, zapela sta Jernej in Marko Železnik ob spremljavi Anje Drstvenšek na citrah, ki je pripravila še solo točko, zaigrali in zapeli so tudi Ramplači Florjan z Rake ter Ansambel Favoriti.

Tudi letos je vino blagoslovil gospod župnik Ludvik Žagar, po končani prireditvi pa so članice rokodelske skupine SOKD pripravile prodajno razstavo, društvo pa je poskrbelo tudi za pogostitev.

Celotno prireditev s skeči in glasbenimi nastopi sta povezovala Manca Marinčič in Aleš Ulčnik, da pa je bila prireditev več kot uspešna, so zopet dokazali tudi obiskovalci, saj si jo je ogledalo kar 370 ljudi, tako številčna publika pa daje članom društva nov zagon za ustvarjanje - kljub prostorski stiski.

Anton Hruševar

Galerija

_martin (01)
_martin (02)
_martin (03)
_martin (04)
_martin (05)
_martin (06)
_martin (07)
_martin (08)
_martin (09)
_martin (10)
_martin (11)
_martin (12)
_martin (13)
_martin (14)
_martin (15)
_martin (16)
_martin (17)
_martin (18)
_martin (19)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava