O energiji bosanskih piramid - zadrževanje v dolini piramid pospešuje človekov razvoj

6.3.2018 | 13:40

O energiji bosanskih piramid - zadrževanje v dolini piramid pospešuje človekov razvoj

1. marca 2018, v počitniškem tednu, smo v Knjižnici Brežice gostili predavanje o energiji bosanskih piramid. Naš gost je bil dr. Semir Osmanagić, strokovnjak za piramide in predzgodovinska ljudstva, ki je leta 2005 začel raziskovati piramide v »dolini bosanskih piramid« v Visokem pri Sarajevu.

Povabilo za sodelovanje nam je lansko jesen posredovala gospa Irena Jarc, ki tudi sicer organizira gostova predavanja po Sloveniji. Trikrat do petkrat letno si namreč predavatelj vzame čas in obišče različna mesta po državi, kjer ima v knjižnicah predavanja. Za Posavjem in Brežicami bo tako gostoval še na Gorenjskem – v blejski knjižnici.

V dobrih dveh urah druženja smo se seznanili s sodobnimi odkritji v dolini bosanskih piramid in z zdravilnimi energijami, ki se tam nahajajo. Dr. Osmanagić trdi, da tamkajšnje piramide niso služile kot grobnice. Sodobne meritve pa kažejo, da je piramida Sonca s celotnim kompleksom podzemnih, prazgodovinskih tunelov Ravne in drugih piramidalnih zgradb v Visokem močan sevalnik energije. Zadrževanje v polju piramid in v podzemnih labirintih razvija človekovo avrično polje in tako pospešuje njegov razvoj.

Predavatelj je predstavil tudi svoje knjige. Slednje so bile obiskovalcem na voljo za nakup. Med številnimi udeleženci predavanja so bili tudi posamezniki, ki so že večkrat obiskali dolino piramid v Bosni in Hercegovini.

Domačin Ivan Tomše je za predavatelja prispeval avtorsko umetniško fotografijo Tihožitje z gobami. Posnetek je nastal ob njegovem obisku piramide Sonca maja 2011.

Mateja Kus, Knjižnica Brežice

Galerija

_piramide (01)
_piramide (02)
_piramide (03)
_piramide (04)
_piramide (05)
_piramide (06)
_piramide (07)
_piramide (08)
_piramide (09)
_piramide (10)
_piramide (11)
_piramide (12)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava