Dan za spremembe – dan za povezovanje

13.4.2018 | 08:45

Dan za spremembe – dan za povezovanje
Dan za spremembe – dan za povezovanje
Dan za spremembe – dan za povezovanje

Večgeneracijski center je namenjen tudi povezovanju, združevanju in medgeneracijskemu sodelovanju. To smo pokazali tudi v sklopu Dneva za spremembe, kjer smo se različni soustvarjalci povezali in skupaj polepšali dan stanovalcem Doma upokojencev Brežice. Tematska nit letošnjega Dneva za spremembe je bila povezovanje skupnosti, zato smo se povezali Večgeneracijski center Brežice, Dom upokojencev Brežice, OŠ Artiče, Gimnazija Brežice in Društvo upokojencev Brežice v okviru projekta Starejši za starejše in s skupnimi močmi pripravili pestro dogajanje, na katerem smo uživali tako organizatorji in nastopajoči kot stanovalci doma.

Pri pripravah na dogodek so v VGC Brežice sodelovale tudi udeleženke ustvarjalnega klepeta, ki so skozi prejšnja srečanja pridobile znanja in spretnosti in jih nato uporabile za izdelavo preko 200 manjših slik s servietno tehniko, s katerimi smo obdarili vse prisotne na dogodku in jim tako izkazali drobno pozornost. Učenci OŠ Artiče so pripravili bogat kulturni program in nas s pesmijo, plesom, deklamiranjem in igranjem na citre, kitaro in flavto razveselili in hkrati obudili spomin na naše otroštvo. Z obiskom in krajšim govorom nas je počastil tudi župan Občine Brežice g. Ivan Molan. Za zdrav zaključek druženja pa so poskrbele prostovoljke pri projektu Starejši za starejše pod vodstvom Ane Kalin in dijakinje Gimnazije Brežice, ki so stanovalce doma peljali še na krajši sprehod.

Prireditev je še enkrat pokazala, kako prijetno, ustvarjalno in povezovalno je medgeneracijsko druženje, kar v Večgeneracijskem centru Brežice že vseskozi opažamo, zato verjamemo, da se bo le-to nadaljevalo tudi v prihodnje, saj k spreminjanju družbe na boljše lahko vsak nekaj prispeva, na svoj način in po svojih močeh.

Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 - 2020, prednostne osi: 9. Socialna vključenost in zmanjševanje tveganja revščine, prednostne naložbe: 9.1. Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti in specifičnega cilja: 9.1.3. Preprečevanje zdrsa v revščino oziroma socialno izključenost in zmanjševanje neenakosti v zdravju.

mag. Mihaela Kežman, višja svetovalka III
Večgeneracijski center Posavje

Galerija

_zzza (1)
_zzza (2)
_zzza (3)
_zzza (4)
_zzza (5)
_zzza (6)
_zzza (7)
_zzza (9)
Dan za spremembe – dan za povezovanje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava