Vloga in pomen samo-/so-upravljanja v avtopoietski organizaciji

1.5.2018 | 10:40

Vloga in pomen samo-/so-upravljanja v avtopoietski organizaciji
Vloga in pomen samo-/so-upravljanja v avtopoietski organizaciji

24. aprila 2018 je v Šmarjeških Toplicah potekala 3. znanstvena konferenca Nove paradigme organizacijskih teorij 2018, ki jo je organizirala Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu. Letošnji podnaslov konference je bil Samo-/so-upravljanje v avtopoietski organizaciji, v okviru katerega so uveljavljeni strokovnjaki tako iz stroke kot tudi prakse razpravljali o pomenu upravljanja organizacij, ki delujejo po načelih avtopoietskega vodenja. S predstavljenimi prispevki so avtorji ugotovili, da se z vnašanjem življenja v humano organizacijo in s tem pooblaščanje članov delujočih skupnosti ne povečuje le njene fleksibilnosti, ustvarjalnosti in potenciala učenja, temveč tudi odličnost posameznikov in njihova osredotočenost v samo-/so-organiziranje. Pri tem so vlogi in pomenu samo-/so-upravljanja pripisali odločilno pomembnost.

Udeležencem so bile predočene razsežnosti samo-/so-upravljanja v avtopoietski organizaciji, predstavljeno pa je bilo akademsko razmišljanje, ki sprejema različnost kot priložnost za nove ustvarjalne ideje.

Konference so se udeležili tako doktorandi in doktorji znanosti, ki so zaključili študij v zadnjih petih letih kot tudi raziskovalci FOŠ in ostalih slovenskih fakultet, ki raziskujejo na področjih novih paradigem znanosti, umetnosti in visokih tehnologij, udeležili pa so se je tudi predstavniki tako gospodarskega kot tudi negospodarskega sektorja.

Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu

Galerija

hh (1)
hh (10)
hh (11)
hh (2)
hh (3)
hh (4)
hh (5)
hh (6)
hh (7)
hh (8)
hh (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava